Proletariatet

Uppstigning i ottan, pendeln in till jobbet: instämpling vid 10.00 skarpt.
Ett par timmars arbete på förmiddagen innan jag satte näbben till först en svålstinn ärtsoppa och sedan en trave syltmelerade pannkakor i lunchmässen.
På eftermiddagen skrev jag på vad man i branschen får kalla för ett långtidskontrakt. Jag ska jobba för Tidningarnas Telegrambyrå. Jag ska vara där med min gode vän Per Bohman och jag ska jobba där tills vidare.
Det ska bli väldigt trevligt efter en hösts seglats på de sju frilanshaven (internationella vatten där Blod-Svente inte bär kniv utan har en lynnig mejlfrekvens som främsta vapen).
 
Just i inledningsfasen är dock arbetet inne i en testperiod. En lång sådan och en lugn sådan; så pass lång att jag eventuellt kan komma att behöva sitta och se riktigt upprörd ut vad det lider.
GeorgeAnnoyed
Nej, då: det kommer att bli lösa sig fint. Jag ser mycket fram emot denna vår. Och sommar. Tänka sig: vid blott 24 års ålder kommer jag för första gången att kunna ta ut en kollektivavtalsmässig semesterdag.
 
Jag hade tänkt hinna sammanfatta min eftermiddag och kväll också, men det är – goda medproletärer – en dag imorgon också.

3 Kommentarer on “Proletariatet

  1. Betyder det här att var och varannan TT text kommer att inledas med ”Solen sken när…”
    Det kan bli ett bra år detta 2015.

    1. Inte bara, käre Hog. Med jämna mellanrum går solen i moln och öppnar upp för en pigg ”Solen i moln när…”-vinkel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...