I•M•A•M

Processed with VSCOcam with f2 preset
Det här var något av det absolut bästa jag sett i år.
Måtte hon ge sig ut på ytterligare en turné i vår, inför extravalet. Det här landet behöver alla starka antirasistiska och feministiska röster för att mota fascisterna i valgrind.
Och Silvana Imam har nog den just nu allra starkaste.
Så mycket – allt??? – som omger oss är en konstruktion, men Silvana Imam känns äkta ner till varje stavelse.

6 Kommentarer on “I•M•A•M

 1. I senaste mätningen har dom iofs 18 %, men lite tveksam om dom hade lika stor andel igår på spelningen. Sverige tar emot i genomsnitt 10 ggr så många invandrare än övriga länder i europa. Om man tycker att tex 9 ggr vore rimligare, är man fascist då?

  1. Partiet är fascistiskt. Inte tu tal om det. http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti/
   Sedan det skrevs har deras ledande politiker pratat om att ”stoppa media” (http://www.interasistmen.se/dumheter/kent-ekeroth-vill-tysta-media-sinom-tid/), bland så oerhört mycket annat.
   Vad eller vem du är, som jag antar vill neka människor den mänskliga rättigheten att söka och få asyl, får du hemskt gärna fundera över själv.

 2. Hur är det med källkritiken? Är inte du utbildad inom journalism? Länken du hänvisar till är lika opartisk som avpixlat och liknande sidor…

  1. Jag har studerat journalistik i två år och jag kan länka till originaltweeten från Kent Ekeroth om det blir enklare för dig: https://twitter.com/kentekeroth/status/511158882065219585.
   Eller du kanske syftar på att fascismforskaren är köpt? Då har jag tyvärr inga svar för dig: då är du nog förlorad.
   Du gör förstås som du vill, Gry med fejkad mejladress; lägg du din röst på det här partiet och intala dig vad du behöver intala dig.

   1. Jag har aldrig röstat på sd och kommer aldrig göra det heller. Det du och twittervänstern inte förstår är att alla överdrifter bara spelar sd i händerna. Ja det finns rasister inom sd, men alla 800000 som har röstat på dom är det inte. Det är inte bara fri invandring eller rasist som är alternativen, det finna steg därimellan också.

    1. Ah. Du känner bara för att normalisera SD som ”ett parti som vilket som helst”; ett sånt man borde samarbeta med och låta sig influeras av. Det är ett viktigt uppdrag, har allt fler liberaler låtit mig förstå på sistone. Jag antar att du inte tog chansen att läsa Expo-kartläggningen av SD:s historia fram till 2014?
     Sverige har inte ”fri invandring”. Ett av stegen däremellan är att de människor som flyr krig, förtryck och dödshot – läs, människa, läs – ska få söka skydd i Sverige. Libanon, som har fyra miljoner invånare, har tagit emot en miljon syriska flyktingar. Sverige tog 2013 emot 19 000 rena flyktingar under 2013 (http://www.etc.se/ledare/sd-spred-rasistiska-logner-i-svt).
     Migrationsverket använder redan blufftolkar vars beslut felaktigt skickar hem asylsökande (http://www.svt.se/ug/familjen-bakr-fran-syrien-skulle-utvisas-till-armenien); kom gärna med dina tips om hur man skulle utveckla hemskickningen av asylsökande. Ska vi kliva på det spanska rakbladsstängseltåget?
     Du gör som du vill: om du okritiskt vill svälja SD:s rasistiska lögnpropaganda, anamma deras vi-och-dem-retorik och fortsätta försöka normalisera partiets inflytande på svensk politik så kommer ingen att stoppa dig. Men du kanske – för din egen skull? – skulle må bra av att kunna svara på varför du väljer att göra det, någonting mindre grunt än det gamla Svennen-argumentet ”dom behöver ju inte komma hiiiiiit”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...