Skräckglädjen

HärDörNorrlandsFotbollen
Här dör, enligt mången paragrafryttare, Norrlandsfotbollen.
Men GIF Sundsvall lever. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och två turliga hörnmål lyckades laget – trots en ny vedervärdig hemmainsats (som nästan tangerade förra hemmabottennappet mot Husqvarna) – nypa åt sig den fjärde raka 2–1-vinsten på hemmaplan. Roger Franzén och Joel Cedergren är uppenbarligen Benjamin Button-framkrystade Olle Nordin-figurer.
spöken
Man behöver kanske inte vara rädda för dem, nödvändigtvis: men nog har de cirkulerat kring Norrporten Arena i höst igen, dessa höstspöken.
Är det plural? Sett till kvällens insats måste det vara plural.
Från flåsande J-Södra-nafs i nackarna – de tassar ju på där bakom, som inne i ett ändlöst och saktfärdigt Viktor Rönneklev-överlapp – via ett Alexander Mellqvist-hjärnsläpp (Martin Åslunds uppriktiga expertkommentar om att ”han kan ju inte göra något annat” var… lustig) och en Pa Dibba*-fläkning i åttiosjätte till tillfällig serieledning.
Till-fäll-ig? Låtom oss se vad det jämtländskt internationella hopkoket kan åstadkomma imorgon.
Det finns dagar för att sitta och konstatera att ”det här duger inte i allsvenskan”, det finns dagar för att sitta och oja sig över att det inte heller kommer att finnas några resurser för satsningar vid en eventuell uppflyttning (vad blir november–mars: omkring hundrafemtio dagar av ojande?); men idag var väl mest en ganska vanlig höstkväll som GIF-supporter. En resultatmässigt lyckad sådan. Den tredje raka riktigt lyckade höstkvällen.
AbramovichRÄDDKLAPP
En helt vanlig kväll av ren skräckglädje.
Jag hade slut på ängslan och rädsla när ST kablade ut sitt pinsamt klickjagande u-båtslarm; det hade blivit en axelryckning om så en barbröstad Putin smygit upp ur Sundsvallsfjärden och sänkt nya E4-bron med ett raketgevär.
*= I Fotbollskväll lanserade Mats Nyström helt oförhappandes ytterligare ett nytt uttal på Pa Dibba. Vi har nu det vanliga, enkla Pa Dibba – men också det härom veckan, av en CSports-kommentator lanserade, Pa Di-bá och nu alltså även det Mats Nyströmska Pa Diiiba.

dibbapa
Oerhört mycket fotocredd: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...