Missad skytteligatopp

Det enkla blixtgynnet hade bestått i att belysa det bibliskt oförlåtliga bolltappet med knappa minuten kvar av tilläggstiden; men som så många av de professionella snabbtyckarna på plats i Brasilien så har även Pirkt.se:s blixtgynnare – åter i VM-soffan efter ett par dygns total teveskugga i Krångede* – förberett en mer djupgående vinkel.
*= Pirkt.se var som enda VM-portal på plats i Krångede under midsommarhelgen.
Skärmavbild 2014-06-23 kl. 02.01.01
Den amerikanske mittfältsmotorn Michael Bradleys bolltapp i all bedrövelse; han borde ju även skjutit in sig i skytteligatoppen när han lyckades pricka ett ensamt portugisiskt smalben i ett stort, vidöppet mål.
Skytteligatoppen? Jo: titta här.

Skärmavbild 2014-06-23 kl. 01.27.01
Arjen Robben, 3 mål

 
Skärmavbild 2014-06-23 kl. 01.27.22

Wayne Rooney, 1 mål

 
Jo, visst: många sitter och ohämmat gläds åt de många målen, de galna svängarna, det höga målsnittet, men Pirkt.se kan, som enda portal, publicera den interna VM-skytteligan för flintifierade spelare – där Michael Bradley alltså kunnat slå sig in på en delad andraplats.
Totalt har bara 4 av 76 mål gjorts av flintifierade spelare; en representationssiffra på bara 5,2 procent.
Under VM 2010 i Sydafrika var siffran hela 8,4 procent*.
*= Fingerad siffra.
Detta, som helt tystas av hårnormativ gammel-media, måste förstås följas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...