Struket namn

Man kan inte bara sitta och klaga på lokaltidningar utan att försöka dra ihop någonting själv, det är en gammal pirkt.se-sanning.
Så jag började, när jag läste om Maripuu-ryktet, fila på en egen lista över potentiella förvärv. En lista jag tänkte veva i väg i dagarna – när jag tyvärr fick stryka ett av namnen. Jag kastar istället ut det nedan, medan den fullständiga listan kommer i dagarna.

Sebastian Lundbäck, 18, IFK Östersund.

Här förväntar jag mig verkligen att Urban Hagblom är och jobbar aktivt. Att det far budbilar fulla med GIF-prylar i skytteltrafik mellan kansliet och denne ynglings föräldrahem i Östersund; allt för att så ett frö av GIF-sympatier hos 18-åringen.
Vi pratar om en norrlänning som fortfarande spelar i Division II, men som är mer eller mindre bofast i P18-landslaget. Så sent som i mitten av oktober hoppade han in i femtioandra minuten mot Irland; bytte av MFF:s CL-spelande Erdal Rakip och spelade jämte allsvenskt etablerade spelare som Linus Wahlqvist och Noah Sonko Sundberg. P18-landslaget består i stort sett bara av allsvenska talanger eller ungdomsproffs utomlands – också en jämte från tvåan.
Jag har inte sett denne Sebastian Lundbäck i fotbollsmässig aktion – men hört mycket gott. ÖFK har väl länge velat att han ska leta sig dit, som jag förstår det; men 18-åringen har (klokt nog!!!) tyckt att det är bättre att spela division två-fotboll än att sitta på bänken i Superettan. Dessutom tackade han nyss nej till Sirius.
Jag säger inte att det är nästa Petter Andersson – tänker inte döpa honom till, typ, ”Kallsjöns Schweinsteiger” – men det är ett namn som GIF Sundsvall, »Norrlandslaget«, borde nafsa efter rejält.

Sannolikhet: 35%

Uppdatering: 

Skärmavbild 2014-11-09 kl. 13.07.03
Snart lär väl ”Batti”, som han kallas, vara såld till Wales för ”omkring 20 miljoner”, alternativt bli utkonkurrerad av en jämnårig halvmiljardstalang från Libyen.

2 Kommentarer on “Struket namn

  1. Synd på grabben, även om det ofta låter bättre med dessa supertalanger (senast lex Olofsson)… Längtar med spänning på resten =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...