Att backa ur bild

Jag har nåtts av rapporter om att det ska ha skanderats vissa burop åt den Djurgårdsflyktande Kevin Walker när Giffarna idag hyllades på torget vid lunchtid, i sedelärande snöslask och kyla.
Sluta genast upp med det. Dumheter.
Kevin Walker skrev på för ett relativt sexigt nyallsvenskt lag – Foppa! Ari! Holster! Målkavalkader!»Norrlands Barcelona«!– inför säsongen 2012 och briljerade som tvåvägsmotor under våren (åh, när Giffarna triangelspelade bort AIK på Råsunda och Walker fick smälla dit 1–1) så till den milda grad att jag nästan började spekulera i en flamländsk flytt.
Sedan följde han, utan särskilt mycket muttrande (väl?), med ner i Superettan när till och med Robbin Sellin blev gramsen och skulle till Utrecht med omnejd. Väl i Superettan blev han både lagkapten och (vad man än tycker om flyttade matcher och Sälen-turnéer med Sean Banan och Stiftelsen) ovärderlig reklampelare samtidigt som han fullföljde sitt kontrakt till punkt och pricka. Svettade ner GIF-tröjan genom omgång 30; trots att det säkert varit klart med Djurgården en längre tid.
Tack, Kevin Walker. Jag hade velat ha en selfie.
(Sedan kan man förstås tycka att Djurgården är ett oerhört osexigt val av allsvensk klubb. Det enda man vet om allsvenskan 2015 är väl att Djurgården kommer åtta. Det finns väl dock förvisso goda chanser att bli uthyrd till kinesiska ligan om man gör en okej vår.)
Jag försökte följa ST:s livesändning från torget men klarade bara några minuter innan stelheten blev för smärtande; ni vet, den stelhet som automatiskt uppstår när man bara riggar upp en kamera och förväntar sig att en reporter ska hålla låda i »nån halvtimme« utan regi på ett halvtomt torg; en uppgift övermäktig även den allra mest vana tv-profil.
I dag var det Roland Engströms tur att tvingas stå där i egenskap av påtvingad lådahållare. Och scenen när han vid ett tillfälle försynt backar ur bild när orden tar slut (han studsar ganska direkt in igen, när en kollega fått tag i Jon Gudni Fjoluson) var så stark att jag kände mig tvungen att föreviga den i en trassligt rörlig bildsamling.
output_ROHMiS
Jag kan ha sagt det här förut; men vi måste K-märka den låga ribban för lokaltidningars webb-teve.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...