Barnfilmsrecension

tildemarkbio
Jag var på bio i söndags. Jag vill påstå att det säger någonting om utvecklingen av min person att jag nu gladeligen går och ser en barnfilm tillsammans med en tioåring* istället för att se Manchester United–Chelsea.
*= Den löfgrenska familjen gjorde tidigt klart att man under inga omständigheter ville figurera med namn eller bild på pirkt.blogg.se (som senare gick upp i konglomeratet Pirkt.se). Det har jag alltid haft förståelse för: exponeringen som en bildpublicering på denna portal genererar är att likställa med att skicka iväg ett stycke flaskpost innehållande ett skolfoto nerför Ljungan. Den janssonska familjesidan har däremot (ännu) inte tagit avstånd från allt deltagande på portalen, vilket möjliggör en publicering av det gulliga tioårsnyllet ovan.
lassemaja
Vi såg filmen ”LasseMajas Detektivbyrå” och jag är i sanning ingen barnfilmsrecensent, men jag måste få påtala en allvarlig brist när det kommer till filmens verklighetsförankring; en brist som gör att de kinapuffsstimmiga barnen lämnar biosalongen med skeva förväntningar på sin samtid.
Nej, jag syftar inte på faktumet att två mellanstadieelever leder polisutredningarna i en liten svensk ort. Det har jag inga större problem med – allt yrkesförberedande som håller barnen borta från flumskolan är förstås av godo. Inte heller irriterar jag mig nämnvärt på att den välrenommerade auktionsprofilen (som verkar vara närmast Ernst Kirchsteiger-uppburen) har gjort sig en karriär på att höftveva om att den eller den tingesten ”säkert är värd flera miljoner”. 
Nej, det jag irriterar jag mig på Babben Larssons rollfigur: den ettrige lokaltidningsjournalisten från Vallebybladet.
Hon som alltid är på plats – direkt!!! – för några ströcitat i blocket. Blocket!!! Inte ens ett Cover-it-live-feed i mobilen. 
Det är 2014. Hallå!: Vallebys lokalredaktion skulle vara nedlagd eller – i bästa fall – vara uppslukad av regionens stora mediehus. Någon bemanningsanställd yngling skulle ringa in eventuella citat från närliggande Kristinelund. Babben borde vara glad ifall hon fått ett litet avgångsvederlag.
Nu kommer de här små levnadsglada knoddarna i biosalongen hoppa på en journalistikutbildning efter gymnasiet med naiva förhoppningar om att få mjuggtassa omkring ute på det journalistiska fältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...