Fäkta bort löpsedlarna

Processed with VSCOcam with f2 preset
Jag uppskattar att närmast samtliga av denna portals läsare – förutom min mor och min far och eventuellt min gamla huskatt – var på plats på Studenternas bortasektion igår.
Vi var goda 450 stycken, enligt Urban Hagblom som till och med tvingats ta med sig den walkie-talkie han vanligtvis bara nyttjar på hemmamatcherna.
Ljudnivån var inte massiv; det var ingen mobb av knallskottskastande ultras på plats. Det var barnfamiljer, pensionärer, unga tjejer och luttrade farbröder: en supporterfalang som släckte bengalerna utanför arenan och gjorde sitt bästa för att hjälpa till när unge klackledaren Pontus Bäckström gastade stämbanden ur led. När Robert Lundström (bäste GIF-spelare) täckte ut ännu ett inspel över sidlinjen vrålade min vän Martinsson – med ett par Smultronfestis innanför västen – från högst upp på läktaren till sin gamle lagkamrat:
”Jag älskar dig, Robban! Har du två biljetter till nästa hemmamatch?”
Det var så familjärt och fint. Och så, plötsligt: den vilda, hoppande, kramande glädjen som bara en Johan Eklund-toffel i bortre kan frambringa.
Jag sprang lite emellan pressläktaren – jag jobbar på något!!! Hav tålamod!!! – och klacken, och efter matchen stack jag in näbben i ett omklädningsrum som närmast vibrerade av säsongens starkaste ”det ska va’ gött å leva”-allsång.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Titta. Inte ett höstspöke så långt ögat kan nå.
Därmed skulle jag inte säga att det är nära nu. Aldrig yppa att man har en fot här eller där.
Jag stod i klacken när avancemanget skulle säkras hemma mot Degerfors 2007, när Andreas Drugge sänkte seriens överlägset bästa hemmalag – man hade ju knappt släppt ett baklängesmål!!! – med en snöplig 1–0-strut från ingenstans. Hur man sedan var tvungen att ta Starke Arvid-hissen ner i underjorden innan den mirakulöst och oförklarligt vände upp i allsvenskan.
Och om ni skulle höra någon Sundsvalls Tidnings-medarbetare så mycket som yppa ordsföljden ”man kanske skulle trycka upp några löpsedl…” så vill jag att ni skyndar dit och fäktar:
MichaelScottJAGÄRINTEHÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...