Donatas Vencevicius Memorial Trophy – omgång 1:

donne
Då var vi igång.
Förra veckans lansering av Fantasy Premier League-ligan blev en omedelbar succé; hela 34 lag anmälde sig vilket innebär att ligan fick ganska precis lika många deltagare som förra året.
Och det borde betyda att Pirkt.se som portal – trots ett antal blytunga kvartalsrapporter och ständiga intellektuella nedskärningar – inte har gått särskilt mycket bakåt under det år som har gått.
Det har säkert varit en del ruljans på människor, folk har tillkommit, folk har lämnat – tapperhetsmedaljer torde utdelas till de få som år efter år uppdaterar denna sida – och en som genast gjorde avtryck var min kollega Per Bohman.
Skärmavbild 2014-02-28 kl. 13.09.01
Som salig Pontus Kåmark red han formligen in i ligan på en galopperande grillkyckling och ryckte åt sig ligaledningen när krutröken hade lagt sig på lördagskvällen.
Vem han är, Per Bohman? En sympatisk herre som trots att han, vid det enda tillfälle jag vistats på lokal med honom, liknats vid en ”en mycket sötare Joel Kinnaman”, definierat sitt utseende som ”en blandning mellan Tottenham-backen Younes Kaboul och SVT-journalisten David Bexelius.
Det finns knappt några bilder på honom – han håller en oerhört låg socialmedial profil – så jag fick helt sonika arbeta fram en fantombild:
Skärmavbild 2014-08-18 kl. 23.46.55
Det är, känner jag, den starkaste fantombild denna redaktion släppt ifrån sig sedan vi – med hjälp av en källa inne i chokladhjulskartellen – lyckades kartlägga Choko-Dutch, sommaren 2010:
choko
Nåväl. Även män som galopperar in på grillade kycklingar stöter till sist på patrull – och Bohman hade lagt alla sina ägg i en helt Chelsea-fri korg.
Det fick han sota för då den utflyttade fotbollsspelarmaffian från Matfors – vi pratar för lite om den – seglade förbi under måndagskvällen i takt med att Diego Costa och Fabregas dansade in i Premier League med sina pigga La Liga-fötter.
Även jag hade en väldig tro på att just Costa, Fabregas och inte minst Alexis Sanchez skulle Mesut Özil-hjula sig in i ligan. Det räckte bara till en tolfteplats efter en kostsam Gylfi Sigurdsson-bänkning. Hade inte min respekt för Louis van Gaal varit så uppenbart överdriven hade jag med den isländske poängspelarens 13 pinnar klättrat upp på en pallplats.
Nu placerar jag mig till och med bakom min störste FPL-nemesis Sebastian ”Klonk-Basse” Höglund, som jag förra året fullkomligt körde över i 38 omgångar.
I brist på tid – jag jobbar onsdag-söndag den här veckan – skickade jag honom ett mejl med bifogad intervjumall. Håll till godo.
Förra året slutade i en fullkomlig överkörning av ditt fuskbygge Dutch Fair Play (redan namnet är ju en direkt motsättning) – hur har du tänkt för att försöka hänga med åtminstone hjälpligt i år? 
– Förra året vägrade jag byta in Luis Suarez. Efter hans 4 mål mot Norwich valde jag att inte logga in under det sista halvåret. I år siktar jag på att fullfölja hela säsongen.
Hur ser dina kopplingar till den gamle chokladhjulsmagnaten Choko-Dutch ut idag? Har du fortfarande en trainee-plats i hans bolag? Vilket inflytande har han på laget? 
– ”Choko” är fortfarande min mentor och vi söker tillsammans ständigt efter nya knep att knäcka FPL-koden.
Vem är din nyckelspelare och varför valde du inte någon bättre?
– Rooney är min nyckelspelare så länge van Persie är skadad, sedan får vi se. Jag söker efter  fler holländare till laget.
Vilket lag hejar du på och jobbar du aktivt på att bli en bättre människa? 
– Manchester United. Nu mer än någonsin när den haklöse holländaren har tagit över. Och nej: jag jobbar ständigt på att utveckla mitt holländska arv.
Det går inte att undvika att påtala könsmaktsordningen i din trupp där 100% av dina handplockade spelare är män. Vad säger du om det? 
– (Tystnad).

Elaka tungor har menat att ditt ”wild card” – där man får byta samtliga spelare – lär spelas ut innan den tredje omgången är spelad. Vad säger du om det?
 

– Min plan är att ta ledningen över Erik Löfgren och sedan kopiera hans lag så han inte kan plocka fler poäng än mig. Så ja: ett wildcard kan komma att spelas ut tidigt. Han skulle ändå aldrig märka något.
 
Mitt byte inför den andra omgången?
Aiden McGeady
Det tog emot att behöva skeppa min fine joker Jack Rodwell redan omgång två; men en rapp, målfarlig ytterforward som går från start i starka Everton – och rankas som mittfältare?
Ojvoj: jag kommer skratta hela vägen till FPL-poängbanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...