Ångestanledningar:

Tre anledningar att ha ångest i höst:

 

3. USA:s statsapparat stängs ner

usa
Jag har inte bara en väldigt skral skalpvegetation – jag har dessutom utrustats med hela Schengenområdets allra svagaste skäggväxt.
Ändå skulle jag bli orolig om min rakapparat skulle stanna – dö av batteribrist eller något – en enda morgon.
Jag förstår därför inte hur världen inte kan vara mer orolig – typ springa runt planlöst med händerna i luften och skrika-orolig! – när hela USA:s statsapparat helt plötsligt har stannat och stängts ner.
Jag förstår inte riktigt hur man kan montera ner en statsapparat bara sådär – men jag förstår ju att det inte är tacknämligt. Jag kan tänka mig att när det uppstår en stel tystnad i de fina FN-katakomberna så handlar väl världens främsta diplomaters ”bilen går bra?”-fråga om just denna apparat.
”Jaha, statsapparaten går bra?”
Då vill man inte behöva svara att den är nedmonterad.
 

2. Fukushimas reaktor 4 kan förinta halva jorden

fuku
Igår fick signaturen @Audioshield stort genomslag på Twitter genom att upplysa världen om läget i det havererade kärnkraftverket Fukushima i Japan.
Han skrev om att det ”läker ut 300 ton radioaktivt vatten” i Stilla Havet – varje dag. Han skrev om att situationen var ”bokstavligen explosiv”. Hur explosiv? ”Som 14 000 Hiroshima-bomber.”
Företaget som äger kärnkraftverket, japanska TEPCO, pumpar tydligen in ”100 ton vatten varje dygn” för att kyla ner bränslestavarna – och att man måste göra det här i hundra år (!) framåt.
Men farligast var tydligen reaktor 4, där man var tvungen att flytta på dessa bränslestavar innan en ny jordbävning bröt ut – i världens jordbävningstätaste distrikt.
Jag låter @Audioshield själv förklara:
blä
Man bör förstås i det här läget vara källkritisk och med rätta klia sig i bakhuvudet och tänka något i stil med att ”fjorton tusen Hiroshimas låter ju lite väl asamycket” , kanske till och med följt av en skakning av huvudet.
Men vafan, det länkades ju till av en Aftonbladet-krönikör.
Och även om det bara skulle motsvara 13 500 potentiella Hiroshima-härdsmältor och sextiotalet Chernobyl-olyckor det handlar om så känner jag en viss oro över utvecklingen. Jag har förvisso aldrig i mitt liv försökt dra ut en cigarett ur ett knyckligt cigarettpaket; men det låter svårt att göra det utan kontakt mellan bolmpinnarna.
Och även om det säkert finns japaner som är stadiga på näven så är jag lite orolig.
 

1. GIF Sundsvall är inblandad i en uppflyttningsstrid

gifnilsson
Kommentarer överflödiga.

2 Kommentarer on “Ångestanledningar:

  1. Hiroshima klassas inte som en härdsmälta. En atombomb är en atombomb.
    Lita inte för mycket på någon vars nick är en referens till Audioslave.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...