Framtiden är vår

Nej, det blev tyvärr ingen kvittering borta mot superettans nästjumbo Umeå FC i det som flera medier valt att kalla för »Erik Löfgren-derbyt«.

Men det var jäkligt kul att få se att man släppte fram inhoppare som David Myrestam, 33, och inlånade Johan Andersson, 25, under matchens sista tjugo minuter, så att de fick känna på hetluften på gamla Gammliavallen.

Men nog tycker jag att de kunde bytt ut Teodor Stenshagen, 19, lite tidigare. Inte för att han gjorde en särskilt svag insats (förutom att han kom snett in på Ajeti på måelet), men vi har ju, som Urban Hagblom konstaterade på presskonferensen, haft en tendens att spela våra unga spelare lite »för mycket«.

Jag kommer i alla fall inte döma det här GIF-laget för att de kammade noll borta mot division 1-nykomlingen Umeå FC. Inte så länge Abdul-Halik Hudu, som bara är tjugo år gammal!!!, fortsätter att spela 90 minuter. Det är häftigt, tycker jag: att Giffarna Sundsvall kan låta en 20-åring få ett sånt förtroende, vilket hjälper till att placera laget otroligt högt upp när det gäller att ha gett juniorspelare speltidsminuter.

Det är lite tråkigt att han tillhör Hammarby, förstås, och att han inte ska vara kvar i klubben efter november månad. Och det är ju lite tråkigt att han inte är så värst jättebra, vad gäller att fylla den Juanjo-lucka han var tänkt att fylla. Och förstås också lite tråkigt att han oftast (inte idag, men oftast) tar platsen på mittfältet istället för den jämngamle egne produkten Paya Pickah.

Men ändå: 20 år bara. Det är ungt. Det är mycket ungt. Det ger otroligt många poäng när man ska räkna samman vilka som spelat med flest unga spelare under säsongen.

Den som inte gläds åt det har inget GIF-hjärta och knappt någon GIF-hjärna.

Nej, klagar man över en 0–1-förlust borta mot Umeå FC i det här skedet av säsongen så är man okunnig, eller åtminstone i tydlig brist på kunskap.

Hur ska vi, som har en snittålder i truppen på bara 24,8 år, någonsin kunna ligga närmre än 19 respektive 12 poäng bakom lag som Degerfors och Halmstad: som ståtar med snittåldrar på skyhöga 25,2 respektive 25,6?

Tänk lite. Kom igen.

Det går inte. Det förstår ni ju.

Och lycka till, Degerfors, vad gäller att etablera er i allsvenskan med nyckelspelare som Victor Edvardsen, 24, Villiam Dahlström, 23, Adam Carlén, 20, Axel Lindahl, 25, och Erik Lindell, 24. Återkom gärna om hur det går, när 2020 är över och 2021 tar vid och alla dessa spelare blivit ett år ännu tröttare och äldre.

Deras skyttekung Johan Bertilsson, 32, lär väl kunna klassificerad som covid-19-riskgrupp innan allsvenskan hinner dra igång.

Nejni, tack: då sitter jag hellre med ett färskt och externfinaniserat tvåårskontrakt på Jamie Hopcutt, 28: en Europa League-stjärna som lär vara otroligt sugen på att ta sig an en medelpadsk försäsong inför en ny säsong superettan och ta långsiktigt sikte på att klubben inom fem år ska kunna återvända till allsvenskan.

Man måste tänka långsiktigt.

8 Kommentarer on “Framtiden är vår

  1. Välformulerat men kanske lite okunnigt. Tänk på att det viktigaste är att vinna matcher säsongen 2022 och inte nu.
    Tack för en fin blogg!

  2. Spot on som vanligt!!!
    Förstår ingenting av värvningen av Hoppcut, och dessutom ett kontrakt på 2,5 år???
    Men det kommer väl att se ut på samma sätt sista tre matcherna, nej in med ny tränare och nog dags för Urban att dra sig tillbaka.

    1. Tack!!! Nej, vill hemskt gärna ha den värvningen pedagogiskt förklarad för mig. Jag förstod inte riktigt alla svängar i Christopher Nolans nya ”Tenet”, kanske är det därför jag inte kan greppa hur en 28-årig engelsman kan vara framtidsosande och lokal, men det är han nog i ett parallellt universum någonstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...