Smajl

Smajl Suljevic är klar för GIF Sundsvall. Och, ja, jag ska förstås ha mycket beröm för nedanstående kreation – men betänk att Fotbolltransfers gick ut med nyheten redan i förrgår och att jag har 30 högskolepoäng dataanimation i ryggen:
smajl3
Let’s put a Smajl on that face.
Snart i en ST-utgiven inför-Allsvenskan-bilaga nära dig, får vi anta.
Jag har mött denne Smajl i Dalkurd ett antal gånger och minns honom som en lågt liggande, klok innermittfältare med en förpillat fin passningsfot. Det har gått mode i att uttrycka sig som att något är fin i ”det långa passningsspelet”; jag vill bestämt propagera för att det heter — och alltid ska heta!!! — att någon har en fin stöt på bollen. Det har Smajl: en fin stöt på bollen. Rätt rejäl är han också, för sin ringa ålder.
Jag är väl medveten om farhågorna kring division ett – elaka tungor brukar kalla den för ”en serie där även Erik Löfgren kan spela” – men nog tror jag att det före detta Stoke-ungdomsproffset kan klara temposkillnaden.
Han har inte samma explosionsartade Modou Barrow-potential som sin Dalkurd-lagkamrat Michael Omoh (får man sätta en peng på att han tillhör Swanseas U21-lag i augusti?), men jag tror alla gånger att han kan vara ett fint och utvecklingsbart Lasse CK Gerson-komplement.
Allsvenskt rutinerade Amin Nazari, som nu lär frekventera Fredrikstad Jazz- och Bluesklubb i vår, hade förstås känts tryggare; men vill man på allvar etablrera sig på den allsvenska nivån så gäller det förstås att göra det med egenägda spelare. En fin Nazari-säsong och halva Skandinavien hade ju varit där och nafsat med sina penningbelupna pelikannäbbar.
 
Även min division ett- och, framför allt!, FC Den Bosch-meriterade kamrat Joel Qwiberg går i god för sin kollega:


Om ni hyste tvivel över hur pass lämpad en svag division ett-back är att bedöma en bra division ett-spelare (”ja, no shit att det gick för snabbt för dig eller att han var för bra för dig!!!”) så kan ni  ta herr Qwiberg på orden; han har spenderat vintern hos allsvenska AIK.
Nu fattas det väl bara en spelartyp och det är förstås den ”offensive mittfältaren med amerikanska landskamper på CV:t och den där unika Freddy Adu-faktorn som inte går att sätta fingret på utan bara måste upplevas”; vem det sedan blir lägger jag ingen värdering i.

2 Kommentarer on “Smajl

  1. Men alltså nån försvarare då? Nu när Danielsson ska va borta så länge. Och borde de inte ta in nån mer anfallare? Hur ska det gå?
    Längtar efter nåt slags upptaktsgenomgång av laget här..

  2. Ja visst kunde man misstänka att fart var det som kanske skulle vara en brist. Men kunde Hasse Bergh lira i AS så kan nog Smajl.
    Jag gillar att man kan läsa in nån sorts underliggande elakhet i hans spel baserat på kommentarer av tidigare motspelare.Stark i kroppen låter ju inte heller helt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...