FLASH: Marcus Sahlman lite snuvig på dagens träning

Jag har glömt att uppmärksamma denna knallpuff som under förra veckan briserade i de Umeå– och Pirkt.se–relaterade delarna av fotbolls-Sverige:
Skärmavbild 2014-12-09 kl. 11.52.11
Min kamrat Maths Elfvendal tvingades själv lägga vantarna på hyllan på grund av ett gravt krånglande knä – ett knä som bara blev någorlunda funktionsdugligt via bokstavlig igångvevning om morgnarna; en bisarr scen där han sittande låtsades kärna ett fiktivt smör medelst knäled. Under min tid i Umeå tog han istället sina första ambitiösa målvaktstränarsteg i Umeå FC:s juniorlag och nu, bara två-tre säsonger senare, tar han över målvaktstränaransvaret i allsvenska IFK Norrköping.
Ojvoj: en sån kometkarriär.
(Finsmakarna noterar att han tar över efter förre GIF-burväktaren Andreas Lindberg: kanske allra mest ihågkommen, väl?, för att nästan ha råkat klyva hjärnbalken på Stefan Ålander med ett olyckligt utrusningsknä. De bortom nördiga noterar förstås dessutom att Maths är son till mångårige GIF-målvaktstränaren Per-Olof Elfvendal.)
Pirkt.se hade korn på denna nyhet långt innan den offentliggjordes – underskatta inte mina tentakler i målvaktstränarbranschen – och räknar nu kallt med att kunna gräva fram nyheter om Marcus Sahlmans varje nysning under vårvintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...