Om Stockholm brinner kommer jag

Vad får man för 175 kronor i Stockholmstrakten?
175 kronor räcker nästan en tallrik chevréost och rödbetor på Berns (det saknas en tjuga), det räcker till att köpa dig omkring fyra-fem pendeltågsresor eller två-tre tetror laktosfri mjölk.
Och det räcker, på något märkligt sätt, till att se både Alkberg och Hurula live under en och samma kväll.
Den 27 november*, gott folk, spelar båda på Debaser Medis.
Jag såg samma uppsättning på Way Out Wests klubbscen och jag är lite besviken på att min skalp inte syns kringskuffandes i klippet nedan:

Jag har nog aldrig varit svettigare än efter den Södra Sverige-spelningen, där alltså Hurula och Joakim Åhlund klev ut och rev av ”Staten och Kapitalet” som avslutning.
Alkberg skrev i dagarna en krönika om att popmusiken bör institutionaliseras; att han och andra ”mellan 30 och 60 med en liten men trogen publik” skulle få samma chans till stipendium och annat som teaterfolket och jazzmusikerna.
Ja, någonting är onekligen fel när både Hurula och Alkberg ska kosta 175 kronor tillsammans. Knappa 90 kronor skallen; som vore de en för gräddigt ihopslängd carbonara-lunch på lokal.
*= Vi som verkligen bryr oss är förstås på plats på Debaser Medis redan kvällen innan (den 26:e) med några burköl i kroppen, varpå man sätter sig på pendeln hem igen. Lex Kitok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...