Lova å skjut mig om jag nånsin blir som dom

Processed with VSCOcam with f2 preset
Nu är ju EU-valet inte först och främst en skönhetstävling, jag vet ju det, men det tål att påtalas att Källtorpsskolan i Kallhäll har hela EU-valets vackraste valförrättare.
Jag är ledig fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag nu; och vi har bara avverkat två av dessa än.
Leve skiftarbetet.
I fredags satt jag på en balkong ovanför Kärrtorps centrum, åt en bättre pad thai och höll koll på eventuella extremistströmmar nere på torget.
Sedan begav vi oss mot Östermalmstorg på löningsfredagen.
20140525-102715-37635792.jpg
Till höger på trappan ser vi min vän Sinan. Bara några dagar tidigare hade han ett samlat ekonomiskt kapital bestående av en vinstbelupen Triss-lott (60 kronor) och ett par ICA-checkar (samlat värde av 50 kronor). Men i fredags kunde han unna sig en bättre burköl i sommarkvällsvärmen – framför näbben på Finansinspektionen.
Det vänder snabbt här i livet, mina vänner.
(Jag gick för första gången förbi Sturecompagniet. Där satt Alex Schulman och kalasade. Tjugo meter senare kom Anders Timell gående. Jag har letat efter ett sätt att nyttja Hurulas textrad ”lova å skjut mig om, jag nånsin blir som dom” på ett vettigt sätt. Jag har ju redan flyttat till Stockholm, som de allra flesta, jag försöker slå mig in i mediebruset, som ännu fler, men: lova att skjuta mig om jag någonsin med glädje slår mig ner på Sturecompagniet.)
Vi skulle in på Brunnsgatan 4, Allan Edwalls lilla teater, för att se Könsförrädare spela på ett Fi-event.
20140525-102716-37636124.jpg
Det gjorde vi också. Matti Alkberg, Kajsa Grytt och Magnus Ekelund strök omkring i den lilla lokalen. Jag försökte släppa Kajsa Grytt framför mig i toalettkön – hon verkade behöva det – men minns detta, gott folk: det är punkigt att hålla sig.
Könsförrädares hårdhet gjorde sig väl inte ypperligt i den lilla teaterlokalen; men det var väldigt fint att äntligen få se dem.
Om jag tog mig en selfie med Alkberg och Ekelund? Icke: den bästa är redan tagen.
jagalkberg
Den sortens ömsesidiga entusiasm – som jag, UFC-lagkamrat Johan Larsson och de två uppburna musikerna delar – är sällsynt inför ett foto.
Igår kväll passade jag på att klämma in några övertidstimmar som liverapportör framför Champions League-finalen hemma i tv-soffan.
Nu var det väldigt varmt i rummet; men det är talande för matchbilden att jag i min pekfingersmattrande roll blev svettig.
Efter-liveraporterings-ölen är en av de mer underskattade ölarna. Och slutorden därifrån fungerar även här:
Skärmavbild 2014-05-25 kl. 11.25.14

4 Kommentarer on “Lova å skjut mig om jag nånsin blir som dom

  1. Det verkar rimligare att skjuta sig on man frivilligt går på ett Fi event. Ett nerlagt försvar, helt fri invandring och obligatorisk utbildning för alla män om patriarkatets förtryck verkar som väldigt vettiga ideer…

  2. Tyckte mig skymta den gamla samelegenden och GIF bekantingens Erik Sandvärn namn i direktflödet från CL finalen. Nästående som postade inlägg eller var det en kupp från blogg-innehavaren, att skicka in egna frågor till flödet?

    1. Haha, på den här portalen hade det behövts smygas in egna kommentarer – på Sportbladet.se sköter det sig själv. Men jo; relativt närstående antar jag att det var. UFC:s bortamatchbuss, på väg hem från Norrköping, är starkt misstänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...