Sportbladets Erik Karlsson om…

När jag började på journalistutbildningen 2009 gick jag bland annat med elitsprintern Erik Karlsson (å, vilken profilmässig devalvering det har blivit på linjen sedan dess: nu räknas nästan Selångerspelare in under elitfållan) – numera hockeyskribent åt Sportbladet. 
Skärmavbild 2014-01-23 kl. 16.28.47
Här har vi honom. 
Jag fick av skolan i uppdrag att ringa upp honom och ”skriva något om hans praktikupplevelse” på Sportbladet – och varför då inte saxa valda delar därifrån även till Pirkt.se? 
Ja, varför inte?

Jag ger er – Erik Karlsson om…

… sitt värsta misstag på praktiken: 
– Under tredje dagen så skulle jag skriva om Andy Caroll, som Liverpool just köpt i den där vansinnestransfern. Han var ju typ den vinterns hetaste spelare och jag skulle skriva något om att ”Andy Caroll fanns på läktaren när Liverpool spelade” – men grejen var att jag i texten (som gick i tidningen) bytte ut Andy Caroll mot den gamle legendariske reservmålvakten Roy Caroll.
Hur blev reaktionerna?
– Jag vaknade väl till omkring 15 mejl som talade om för en vilken idiot man var. Det är när mejlen kommer i dussin som man vet att man gjort något fel.
… ett starstruck-ögonblick på praktiken:
– Det var väl Jan Guillou när han var inne. Och när Peter Wennman (Sportbladets Premier League-korrespondent) var inne och gjorde reseräkning en gång i halvåret…
… att ta examen:
– Jag gjorde ju det, men det är ingen som bryr sig om man har en examen eller inte. Inte alls.

1 Kommentar on “Sportbladets Erik Karlsson om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...