Hoke? Heak?

Under fredagskvällen jobbade jag åt Norrbottens-Kuriren, när LF Basket gästade Sporthallen.
Här är en kort notis som aldrig tog sig hela vägen till tidningen:
 

Dragonerna spelade i bomull

Hemmalaget Sundsvall Dragons spelade i träningströjor i bomull. Inte för att bortalaget glömt sina egna matchtröjor och någon form av rockad var framtvingad, nej – för att det var en del av kampanjen ”Let’s Get Serious”.
Själv kan jag för mitt liv inte tänka mig något mer oseriöst än att spela i bomulls-t-shirts; framför allt inte som basketspelare, där man bygger så mycket av sitt personliga varumärke på sina biceps.
Hundrakilos muskelpaket som forwarden Tom Lidén, guarden Daniel Eliasson och skägginnehavaren Hlynur Baeringsson såg ut som att de dressat om för att i fredagskvällsbekväm bomullsskrud göra i ordning guacamoledippen till På Spåret.
 
Nåväl. LF:s nye amerikan Kodi Augustus gjorde debut, så jag visste på förhand vad jag skulle fokusera på. Det gick, ehm, sådär för den gode Kodi (en fattigmans-Kobe?) som på 12 minuters speltid lyckades dra på sig fem foul och bli utfoulad: detta efter att ha bidragit med blott 4 poäng framåt.
Till och med en lekman (som inte vet att ”dunk” på svenskt basketspråk betyder ”liten plastbehållare för bensin som kastas upp på läktare; inte sällan i någons ouppmärksamma näbb”) förstår att det inte är smickrande siffror.
Då min engelska är något stel och ringrostig så kan jag tycka att det känns skönt att skriva ner några frågor att ha med sig till presskonferensen, för att sedan bocka av frågorna en efter en:
IMG_20140119_115605
Min engelska var för rostig för att våga ge mig på den sista. Jag var för osäker på grammatiken. Man vill ju inte göra bort sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...