Bloggåret 2013:

Det var då ett välsignat år. 
Här följer en alldeles för lång lista på några av höjdpunkterna ur bloggåret 2013. 
Kom, nu är allt tillrett: plocka russinen ur vår mögelmelerade kaka. 

 

2013 års…

 

… Kevin Walker-analytiker:

Skärmavbild 2013-08-20 kl. 22.09.10
+1, Sofia. +1.
 

… podcastnylle:

Mitt.
 

… blogginlägg:

Jag tycker nog att David Sundins inlägg om misslyckade bäbistatueringar är det allra roligaste.
 

… lokala sportbloggare:

jimmyhamrin
Jimmy Hamrin.
 

… billiga Jimmy Hamrin-replica:

Erik Löfgren.
 

… icke-montage:

valbuena
 

… tjej:

2013?
Jag pluggade lite ”journalistik” (vilket är en framtidsinvestering; lite som att köpa på sig isländska aktier våren 2008), jag bodde i en liten etta i Sundsvall, spelade lite fotboll och åkte ur Division I Norra, hade ont i närmast alla leder, blev blåst på mitt sommarjobb, skrev för lite, åkte inte på festival.
Typ så var det, händelsemässigt.
Men när jag minns tillbaka på 2013 kommer jag tänka på mitt bästa år på åtminstone 22 år (att under det första året få sova, leka, matas och – när man vill egentligen – skrika rakt ut i ren kokning låter väldigt skönt) – och den egentligt enda konkreta anledningen till det är den här tjejen:
_MG_1513
Mitt enkla intellekt är verkligen inte kapabelt att förklara vad som händer med mig när jag befinner mig i närheten av denna Tilde Jansson.
Jag vet bara att det aldrig hänt förut och att jag inte riktigt trodde på att det kunde hända mig.
Och att jag älskar det som händer.
Att jag älskar henne.
 

… move:

När jag, en vårkväll när jag bjudit hem Tilde för att kolla på Seinfeld (”kolla på Seinfeld” utan citationstecken, faktiskt), låtsades somna på soffan och därefter låtsades sova – mjuggsneglandes med ett halvt öga öppet – i säkert en god timme tills klockan var så pass mycket att det blivit mörkt och kallt ute och man, medelst spelad sömndruckenhet och avspändhet, kunde säga att ”du får ju sova här om du inte vill gå hem”.
Och det ville hon, minsann.
 

… Bockstensman:

9d6189e70764658f703d8e7427214b8fa14a2a22
Jag.
Eller så är det Lars Norén, 69 år, det är omöjligt för det otränade ögat att avgöra.
 

… apokalypsspekulation:

I våras spekulerade jag i hur det skulle se ut ifall det avslöjades att hela den moderna toppfotbollen var ett enda stort luftslott av bloddoping och sprutor.
Ifall alla som sprungit på dopingens hamsterhjul stängts av.
Det skulle se ut så här:
Postapokalypsen

… sociala interaktivitet:


När jag videoledes förevigade när jag gick från en tunnhårig ung man till en tunnhårig, galen ung man.
 

… ”har du klippt dig?”-kommentar:

När jag rakat mig för första gången och – sårbar som en liten duveunge – kommer hem till min mor som ganska omgående utbrister att mitt 23-åriga jag ”ser ut som Göran Persson”.
 

… julkort:

jagjulekort
Togs redan i juni, då jag var förutseende och insåg att julen inte är en högtid som i särdeles hög grad är sammankopplad med till synes aktiv nynazism.
 

… nyårslöfte:

Mitt enda nyårslöfte inför året var att ”försöka äta mer avocado”.
Jag tror att jag lyckades med det. Inte med mycket; men jag tror att jag åt marginellt fler avocados än under 2012. Kanske blev jag till och med något bättre på att klämma mig till vetskap om fruktens inre.
Det gjorde du bra, Erik.
 

… upphandling:

När de kapitalstinna flamländska mediemogulerna bakom domännamnet Pirkt.se helt sonika köpte upp den tidigare så framgångsrika trasselportalen pirkt.blogg.se.
 

… inredningsutveckling:

När Tilde Jansson för första gången besökte min enkla andrahandsboning så hade jag boken ”Maximal Muskeltillväxt” uppställd (UPPSTÄLLD!) på en hylla, lutad mot väggen i vardagsrummet.
Det spelar ingen roll att det inte var något strategiskt inredningsdrag från min sida – jag hade verkligen bara ställt allting jag hade med mig någonstans, där det fick plats (enligt den anrika japanska inredningsläran Feng Platsui); jag började i en smak- och stilmässig uppförsbacke med denna dam.
För det är ju, antar jag, så Paradise Hotel-deltagare inreder sina hem.
(Jag hade dessutom, pre-Tilde, konkreta planer på att applicera en ”chinsstång” under våningssängen.)
(Jag hade också en våningssäng.)
Nåväl: hon har tagit mig under sina inredningsvingar. Jag är nu en ung man som köper ljusslingor, som duschar hyacinter, som vattenbadar fikusträd och som har fått sin gamla Maximal Muskeltillväxt-hylla att se ut så här:
hylla
Ojvoj. Och ingen chinsstång.
 

… twitterkonto:

Umeås kommunalråd Lennart Holmlunds (S) konto på Twitter heter alltså @V75kungen.
Igen, Umeås kommunalråd:
VE.
SJUTTIFEM.
KUNGEN.
 

… mest förstörda låt:

Fanns det en enda redigerare på radio eller tv som, när de fick i uppdrag att tonsätta ”glädje” eller ”positiv känsla” i ett inslag, INTE valde att genast klippa in Daft Punkts ”Get Lucky”?
Jag tror inte att en enda musikläggare inom etermedia har gått genom 2013 utan en fläck på sitt ’Get Lucky’-samvete. Ungefär så här måste en genomsnittlig diskussion på svenska tv- och radiostationer ha sett ut under året:
Redaktör: ”Det är ett inslag om gravt vanvårdade katter som hittats i en övergiven lägenhet utanför Säffle…”
Redigerare: ”Dog katterna? För om de inte dog…”
Redaktör: ”Nej, men de vadade i sin egen avföring och några av katterna hade tydligen börjat äta på en av de svagare katterna. Det är starka bilder.”
Redigerare: ”Men de överlevde? Hittades? Känns som ett fynd, ändå… jag tänker ’Get Lucky’. Med Daft Punk. Den är härlig.”
Redaktör: ”Vi hade ju den till det där tandläkarinslaget alldeles nyss, om att svenska ungdomars tänder blivit mycket sämre…”
Redigerare: ”Jag tänkte socker. Socker är ju gott och festligt. ’Get Lucky’ är sockrig och festlig.”
Redaktör: ”Vi har nya oroligheter på gatorna i Kiev sena…”
Redigerare: ”Folk på gatorna? ’Get Lucky’!”
Redaktör: ”Det är totalt kaos på gat…”
Redigerare: ”’Get Lucky.'”
 

… GIF-poet:

Rúnar Már Sígurjonsson var besviken efter sin hemmadebut mot Ängelholm– där han hade två avslut som så när resulterade i ett vinstmål. Han twittrade ut sin besvikelse på, skulle det visa sig efter en google-översättning, det allra vackraste av sätt:
runartweet
En absurd värld var.” Efter den här GIF-hösten är jag närmre att köpa Rúnar Már Sigúrjonssons första roman än en GIF-tröja med hans namn och nummer.
 

… julrim:

Tilde hade utopi-önskat sig en semester på andra sidan jorden eller en katt.
Jag hade inte köpt varken det ena eller det andra – och än värre, när det var dags för julklappsutdelning så hade jag inte hunnit rimma.
Men på verkligt stående fot lyckades jag ändå – och det här kan vara min största bedrift i år – få fram ett The Office-relaterat julerim ur huvudet:
”Inga hål i lådan eller nån resa till Perth,
men I love you man, this many dollar’s worth”. 
dollar
Mitt begränsade intellekt har sällan jobbat mer effektivt.
(Paketet innehöll heller inte, säg, 200 kronor i kontanter, vilket hade varit lite väl krasst.)
 

… formel:

Carsten Jancker-formeln, som jag redogjorde för när ex-giffaren Hannes Sigurdsson blev klar för ännu en europeisk proffsklubb:
»Uppsjön av klubbar som behöver ”någon som gör målen” kommer aldrig att sina – och kommer du som en Hannes Sigurdsson-typ till provspelet så är du, till skillnad från någon luddigt halvteknisk sydeuropé, så oerhört rak och tydlig med vad din fotbollskropp och -psyke kommer att bidra med.
Du kan ta på det du får. Mäta omkrets. Försöka få armarna runt, som på en mäktig trädstam. Du kan som klubbdirektör konstatera att det ”är en jävla best!” och fråga dig själv ”vem ska kunna stångas med den där i straffområdet?”, skrocka ”ingen!”, tända en cigarr i förskottstriumf och sedan vända pollettpåsen ut-och-in för att säkra namnteckningen.«
 

… potentiella hymn:

”Visst känns det fint nu, Harry Kane?”
 

… offentliga penis:

Lars Ohlys.
 

… notis:

Notisskrivandet är en ädel konst, något som inte minst belyses i Torgny Lindgrens ”Pölsan”.
Och någon som behärskar konsten till fullo är Sundsvalls Tidnings Caroline Tärnudd som med sin saklighet skrivit årets bästa lokala notis:
notisst
 

… Löfgren-krönikör:

Therese Löfgren, Sundsvalls Nyheter.
thereselöfgren

… start:

Vår 3–0-seger borta mot Vasalund i seriepremiären.
En sådan säsong det skulle bli.
(Och en sådan säsong det blev. Synd bara att vi inte räckte hela vägen.)
 

… start II:

Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag sjösatte Pirkt.se och gav mig ut på internationellt bloggvatten – men jag hann inte mer än publicera det första inlägget innan den här kommentaren dök ner i inkorgen:
Skärmavbild 2013-12-28 kl. 19.34.31
”Jävlar!”, tänkte jag. ”Det är så här det är att vara ute till havs på de sju näten. Hejdlösa hyllningar från världens alla hörn, på världens alla språk, från världens alla skojättar. Kommentarer som väller in i en så pass strid ström att det närmast omöjliggör fortlöpande moderering.
Om vår 3–0-start mot Vasalund gav en skev bild av hur Selånger FK:s säsong i Division I skulle arta sig – så gav denna drömstart, med haglade kommentarer från världens alla hörn, den nyblivna portalinnehavaren en än mer skev bild av hur interaktionen på Pirkt.se skulle te sig.
 

… kämpe:

rhododendron
Mitt köksfönsters rhododendron, döpt till Benjamin Fikus.
Min mor trodde att den beryktat svårskötta plantan, som inte sällan slentrianmässigt stämplas som ”en växtrikets Marko Arnautovic”, skulle krokna på ett par veckor – men den har sedan i våras stått pall för såväl tidens tand som en stundtals… nyckfull vätsketillförsel.
Denna evigt blomstrande rhododendron har givit mig grönad tand (trädgårdsmästarens motsvarighet till blodad tand) inför framtiden.
 

… bästa nyttjande av ett hårfäste:

När jag, för en Selånger Cup-helg, lajvade Pierluigi Collina:
IMG_20130810_170535
 

… bästa elva:

Givetvis 2013 års upplaga av namnelvan – med svensk elitfotbolls allra bästa namn samlade i en trupp:
Startelvan i kortform:
Lars Cramer – Olof Mård, Joonas Tamm, Zourab Tsiskaridze – Zeyn Alabidyn S-Latef, Daniel Fernando Evangelista De Souza, Serge-Junior Martinsson-Ngouali, Seon Min-Moon – Aleksei Kangaskolkka, Dinko Felic, Nsima Peter.
 

… minst pålitlige:

jannebjörk
Jan Björklund.
Under ett år där Alaska-Håkan, skinnklädd man med brukaruppsyn som gjort konstkarriär på att ”ha köpt sprit åt Bengt Lindström på gamla dar”, slog igenom med dunder och brak inom svenskt gyckel så är det ändå starkt att som relativt välvårdad minister ändå lyckas förlora dylika omröstningar:
Skärmavbild 2013-12-05 kl. 15.45.39
Besvikelsen på Björklund och hans stab blev inte mindre när partiet och dess presstalesmän och -kvinnor vägrade svara på medias uppföljning:
Skärmavbild 2013-12-05 kl. 19.41.02
Skärmavbild 2013-12-29 kl. 00.26.58
Inget svar alls.
 

… bästa selfie:

Jag har sett cool ut en enda gång i mitt 23-åriga liv, och då måste jag väl ändå få slänga iväg den bilden innan året är slut?
Ja, jag tycker nog det. Titta!!!, så cool jag ser ut, i keps och allt:
erikkk
 

… spelning:

Patrik Isakssons femplusspelning på Laxfestivalen i Sollefteå.
Ett kriterium för en femplusspelning är att åskådarna går omkring och gladlynt nynnar på ”du får göra som du vill men aldrig förråda den som lever inpå din själ”.
 

… uppenbarelse:

Robbin Sellin kom till GIF Sundsvalls första träning som nyklippt – och i helskägg. Det var synnerligen ovant att se den tidigare så hårfagre och 1,66 centimeter långe yttern i dubbelt nytillagda attribut.
Han såg, slog jag fast, ut som en ung Gennaro Gattuso som tvättats i nittio grader.
 

… blåsning:

Skärmavbild 2013-08-01 kl. 19.29.22
Du får göra vad du vill, men aldrig underskatta ett VM-guld i blås.
Speciellt inte i de svårblåsta förhållandena i holländska Kerkrade.
 

… ex-allsvenska spelare:

Birima Koroma håller sig i form, något han tydliggjorde med den här videofilmen.
 

… mest efterlängtade samtal:

Marianne Peterssons, när hon förkunnade att jag fått praktik på Sportbladet.
Det var… något spänt, när jag spekulerade om det på förhand:
»Ringer det så är det väl trevligt, men ringer det inte så är det väl egentligen inte allvarligare än att man stoppar näbben i en ugnsäker form Kassler Africana och somnar in till smaken av saltat nätfläsk och exotisk ananassaft.«
 

… Division I-debut:

Andremålvakt Christoffer Göranssons debut som anfallare, i sista minuterna borta mot Sirius:
CG
»Sirius Viktor Lövgren lyckades fånga det historiska ögonblick då andramålvakt Christoffer Göransson tog sina första, något stapplande, steg på Division I-nivå – som utespelare.
Medelst korvstoppningsmetodik lyckades han trä Salah Gharibs gamla tröja över sin gymvana lekamen. Tyvärr ackompanjerade han sin svulstiga uppenbarelse med ett innebandyosande, smalt tejp-pannband.
”Du måste ta av dig pannbandet”, sa jag.
”De lär ju inte ha scoutat dig… så när du kommer in med den där… tröjan så måste du vara rufsig och ovårdad i håret, så att Siriusförsvararna tror att du är en spritt språngande galning vi hittat i den norrländska urskogen.”
Men pannbandet blev kvar – och då snubblade CG, med sin brist på respektingivande urskogshärkomst och sin andra-målvakt-i-för-liten-tröja-aura, också på bollen i sin första bollkontakt.«
 

… fredspristagare:

_MG_9545
Mannen i Sundsvalls Orienteringsklubbs-vindjacka som iförd cykelhjälm cyklade till källsorteringen i Sidsjön med sitt medhavda hushållsavfall i en liten rullvagn efter cykeln.
 

… Kent-låt med GIF-koppling:

Det kanske kommer en förändring.
Men det tar ju den tid det tar.
 

… krönika:

ST:s kommunreporter Peter Arnström skrev den här krönikan på bästa redaktionella plats i Sundsvalls Tidning i samband med att Clas Ohlson slog upp sin nya butik i city.
Skärmavbild 2013-11-28 kl. 23.22.32
Vi klipper till den starka avslutningen (pirkt.se är ingen ren reklamportal, i och med det redaktionella ansvaret vi ålagt oss så får vi lov att sålla lite):
Skärmavbild 2013-11-28 kl. 23.23.16
 

… människa:

Kristian Gidlund.
Minns honom. Minns hans ord.
 

… lurmin:

jaglurmin
Denna. Fick Tilde Jansson på fall, tillsammans med en välplacerad mössa (inomhus!) som fick henne att köpa hårfästet i grissäcken.
 

… arenanamn:

Almtunas ”Metallåtervinning Arena”.
I framtiden? I Sundsvall? Rättspsykriatiska Regionalkliniken Arena, slog ni fast:
Skärmavbild 2013-12-19 kl. 18.59.34
 

… mjuggdolk:

Delades ut av min klasskamrat Erik Häggström som, bakom min rygg (och skalp), låtit sprida denna lustighet bland min resterande klass – så till den milda grad att skämtet kunde återges av närmast samtliga klasskamrater. Jag saxar från konversationen som hölls på en klassfest i sena november:
»”Du vet väl vad Häggström har sagt?”
Nej. Det visste jag inte.
”Att det var bra att vara i din grupp på tv-uppgiften”, fortsatte klasskamraten.
Ah. Jasså det: ja, jag tyckte också att det var härligt att vara med Häggström, hann jag tänka. Vi hade det bra ihop.
”… för man kunde ställa vitbalansen (som man vanligtvis ställer genom att zooma in på ett vitt A4-ark) på din skalp.”«
 

… team:

Team Hamilton Thorpe. Med minsta möjliga marginal.
Skärmavbild 2013-12-19 kl. 19.12.26
 

… GIF-krönika:

Jag tycker att det är den här. 
Den kändes – eftersom jag klev upp ur min insomnia vid ettrycket och smattrade ihop den – som att den skulle skrivas, till skillnad från allt annat som krystas ur mig.
 

… speltillverkare:

Skärmavbild 2013-10-29 kl. 18.14.22
GTA-tillverkaren Rockstar i all ära – men kan man köra gaffeltruck på GTA V?
Jaha, men hur realistiskt får man köra gaffeltruck, då?
Nä, tänkte väl det.
Speltillverkaren Astragon, däremot, har rent snuskig grafik inifrån sina gaffeltruckshyttar. Det känns nästan som att man rent fysiskt kör en gaffeltruck. Galet.
 

… kattbild:

erikKATT
 

… medium:

Terry Evans, andlig skribent i Aftonbladet Söndag och, inte minst, krönikör i magasinet Ascala – tidningen som vill ”bygga journalistiska broar mellan vår värld och andevärlden” och tidningen som jag följaktligen önskar mig en prenumeration på.
terry3
Jag gillar det lilla subtila smygreklamstycket där även folk i dödsriket ser Terrys mediumspalt i Aftonbladet Söndag som ett bevis för att livet efter döden existerar.
 

… kokboksförfattare:

puck jansson

… löntagare:

Daniel Casserståhl och Kristian Gahn, Timrå IK.
 

… Kenneth:

Han i Nolby som gillar snö och motorcyklar.
Jätte-jätte-mycket.
Kenneth
 

… mål:

Daniel ”Knosen” Anderssons 3–0-mål hemma mot Umeå FC. Selångeranfallaren följde med en fin, studsande djupledslyftning och fyrade av en stenhård halvvolley som rammade undersidan av överliggaren och dök ner på rätt sida linjen.
 

… överdrift:

Sundsvalls Tidnings Kenneth Fahlberg som – trots det sanningsansvar som åligger en journalist – uppgav att ovan nämnda Daniel Andersson-skott avlossats ”från 30 meter”.
 

… hybriscitat:

danneandersson
Daniel Anderssons kommentar till Sundsvalls Tidning om det som skedde från att bollen lämnat hans fot, vid 3–0-målet hemma mot Umeå FC i Divsion I Norras nionde omgång:
”Resten är historia”. 
 

… montage:

Tilde Janssons ”The Usual Suspects”–montage efter att Selånger FK rånat Västerås SK på tre poäng på Swedbank Park:
selångermontage
Vi ser, från vänster, Per Nyman, Christoffer Milde, Jonathan Johansson, Daniel Andersson och Patrick Bolin.
 

… hälsning:

Callcenterhälsningen.
callcenter1
callcenter2
callcenter3
 

… livsverk:

Jag vet inte riktigt vem Jonas Adner är, men jag vet att han är en mycket sjuk människa – på de bästa av sätt. Allra tydligast förklaras i det här blogginlägget.
Han ägnar alltså delar av sitt liv till att ”skicka efter en signerad Tobias Hysén-bild, med kuvertet adresserat till Bert-Åke Varg.”
 

… motionsråd:

Researchgruppen och alla andra djupt grävande journalistiska etablissemang får huka sig – Jonas Adner stod för 2013 års bästa sammanställning av data, när han belyste hur motionsråden förändrats över tid.
 

… bedrövelse:

Karl-Erik Lundin, rektor på Kristna Skolan Oasen:
bedrövelse
 

… Fredrik ”Fredrik” Söderström:

Selångers FK:s ytter…
Faton
Faton ”Faton” Buzuku.
 

… förutsägelse:

När jag redan i februari kopplade samman Kevin Walker och Kjell Lönnå; numera Sundsvalls två etablerade musiknäbbar utåt.
 

… lokala evenemang:

Hästmannen möter Ormmannen på Norra Berget.
 

… nyhetsartikel:

hästvsorm
Övergången från att Hästmannen benämner att han var ”förvånad över hur stenigt det var i naturen, inte minst i närheten av Gävle” till att Ormmannen får berätta om att ”huggormar gillar sten” är tårdrypande vacker och elegant. Lokaltidningspoesi.
 

… sammanfattning:

”Jaha, då har man sett dom här männen också”, sagt av mannen bakom mig i logen, när föreställningen Hästmannen möter Ormmannen ebbat ut.
Det var precis vad man hade gjort och ingen Erik Niva- eller Simon Bank-matchkrönika i världen skulle bättre kunna konkretisera det man just varit med om.
 

… lokala evenemang II:

ukelele
Även här, i Seniormagasinets schema för februari, återser den observante att Ormmannen visar film (om ormar) i hörsalen.
Jag skulle också, nu i efterhand, vilja följa upp hur det gick med Kate Almroths alternativ.
 

… statusuppdatering:

Skärmavbild 2013-08-29 kl. 22.51.40
60 likes!!!
 

… nedstängning:

nedstängning

 … tappade tråd:

Jag påbörjade den här listan, över vilka historiska personer man helst skulle vilja vara ”släkt i rakt nedstigande led med”, i februari – men slutförde den aldrig. Till ingens stora förtret.
 

… journalistiska avsaknad:

En naturjournalistikens Daniel Day-Lewis som på riktigt skulle kunna bevaka Junselevargen å lokalredaktionernas vägnar.
 

… guide:

Tobias Billströms omedvetna guide till svenskhet. 
 

… filmrecensent:

Anton Svensson som (under ett kort, Fas-3-finansierat vikariat) på sin filmsida på pirkt.blogg.se levererade rumphuggna – men samtidigt väldigt raka och konkreta – recensioner av såväl nya som gamla filmer:
antonsfilm
 
 

… SVT Debatt-näbb:

Skärmavbild 2013-11-01 kl. 14.16.09
 

… GIF-sågning:

I mars, efter 0–2-förlusten hemma mot Öster, slog jag fast att ”marginalåskådare göra sig icke besvär” när det gäller GIF Sundsvalls Svenska Cupen-äventyr.

»Säg att jag hade lyckats locka med ett antal klasskamrater till matchen; jag hade ju varit en regelrätt paria under resten av våren. 
”Vet ni vad den där kufen ägnar sitt liv åt? Han och typ hundra andra galna kufar sitter — i skuggan, i fjorton minusgrader, helt knäpptysta — och tittar på en jättelångsam sport i fyrtiofem minuter innan de går in och värmer sig — och sedan går de ut och gör samma sak igen! Och det här fick han oss alla att betala 100 kronor för. Vikken i-di-ot.”«

Jag tror att folk på GIF-kansliet blev gramsna, jag har fått indicier om det, men jag tycker att jag för en gångs skull hade rätt.
 

… förutsägelse II:

När jag i våras – under en redaktionsövning i skolan – vevade iväg följande krönika om Gatufesten, med följande ingress:
»Magnus Uggla kommer till Gatufesten i sommar. 
Magnus Uggla kommer till Gatufesten i sommar. 
Magnus Uggla kommer till Gatufesten i sommar. 
Repetera in i Gatufestdöden.«
 

… skratt:

När min gode vän Rikard Svensson, bosatt i Umeå och frekvent på sportanläggningen IKSU, ringde och berättade att han hade ”köpt klättergrejer”. Att han lagt ut ”sextonhundra kronor” på ”en sele”, ”ett par klätterskor” och – givetvis! – ”en hake”.
Jag formligen vek mig i skratt och kunde inte sluta.
 

… mejlspaning:

Skärmavbild 2013-08-24 kl. 22.43.26
Må den brinna i skärselden, den som ser någon jag känner sitta vid Baloo-grillen och skrapa en lott – utan att meddela mig mejlledes.
 

… bluffrecension:

Aftonbladets Jan-Olov Andersson gav Håkan Hellström-filmen en femma.
5. +++++.
Med tanke på vad det brukar krävas för filmer eller dylikt att tilldelas högsta betyg i Aftonbladet måste vara den märkligaste recension som någonsin fått publicerats.
 

… outfit:

IMG_20130717_125939Jeansshorts: Acne.
Vita leggings: Hope.
Tröja: Medskogs P89 Vintage Clothing.
Keps: ABB Leather Design.
Ansikte: Som Bara En Mor Kan Älska™.
 

… spaning:

mariehamn2
”Är du aktuell?” – det skakande reportaget som vände upp och ner på hela Åland.
Ett tag fruktade jag att uppretade ålänningar skulle simma över sundet (och trotsa kallsuparna för att under simningen fortsätta gasta om att ”Daniel Sjölund har fostrats i klubben!”) för att, dyblöta, banka på min port och kräva handgriplig rättvisa.
 

… vattenskalle:

Skärmavbild 2013-11-14 kl. 21.59.15
Jonathan ”Johansson mot Resten” Johansson efter att ha blivit hyllad på en blogg.
 

… t-shirt:

Den jag tänkte (och kanske fortfarande tänker?) trycka upp som ett minne av den nu nedlagda Gatufesten:
Skärmavbild 2013-08-05 kl. 12.06.34
 

… FM-scout:

Jag fick en liten, liten brasklapp av min scout, värd att månne ta i beaktande:
Skärmavbild 2013-09-21 kl. 20.47.39
Annars är det en bra värvning.
 

… personliga brev:

Det blev som ni tyckte…
Skärmavbild 2013-10-23 kl. 22.44.34
… jag drog på min tunnhårighet när jag på en Word-layoutad A4-sida skulle berätta för Sportbladet varför jag var värd en praktikplats:
Skärmavbild 2013-10-26 kl. 15.56.54
(Det hade varit betydligt svårare att skriva en kärnfull ingress om jag varit tvungen att reda ut vem som egentligen låg bakom mitt barndomshems katts bloggkommentarer.)
 

… personliga framgång:

När jag, på min egen portal som läses av mina närmaste, vann en popularitetstävling…
Skärmavbild 2013-10-11 kl. 23.00.38
… före fiktiva måstämjare, celebriteter och gamla hästskojare.
 

… bakåtsträvare:

I en sport under ständig uppbyggnad, där fler och fler länder tillkommer och etablerar sig på världsscenen och skärper konkurrensen, så tycker damlandslagets Johanna Almgren att ”lag som Färöarna ska uteslutas” för att de spelar defensivt och rensar undan bollar.
 

… 3D-tavla:

Försök att inte stirra för länge på den här. Mången äro de som förlorat sig själv, sin anställning och sina relationer när man förtappat sig själv i detta avgrundsdjup:
Skärmavbild 2013-12-22 kl. 21.16.33

… översättning:

”Ordet” pirkt betyder tydligen ”köpa”, på lettiska.
Kanske hade mina vänner på högstadiet en tanke bakom att låta mitt ursprungliga Erik flera gånger tumla genom den namnmässiga torktumlaren – för att till slut stanna till vid att jag bottnade i en ”lettisk köpman”. Kanske förklarar detta min förkärlek till baltiskt härstammande fotbollsnamn. Jag vet inte; det tål att forskas vidare på.
 

… tatuering:

I våras snappade den så uppmärksamma läsaren Elca upp att Tilde Jansson hade ett visst mått av bläck kring nyckelbenspartiet.
Hon ville veta mer om denna tatuering och jag lovade henne en snar uppdatering. Här kommer den, endast ett tiotal månader försenat:
tildetatuering
En av anledningarna till att jag föll så hårt för Tilde var att hon tidigt i våras berättade att det ”hade snackats om hennes tatuering på Pinterest”. Hon hade inte sett konversationen själv – men hon ”hade hört det”.
Hon har därefter, förstås, varit den coolaste människan jag känner.
Jag vet inte riktigt vad Pinterest är, men jag vet att jag en vacker dag vill höra om att det ”snackas om mig på Pinterest”.
Där är vi nämligen inte ännu, märker jag vid en googling, då en Pinterest-sökning på ”pirkt” bara resulterar i…
Skärmavbild 2013-12-28 kl. 19.02.34
… en ”toalettstolstext” och en endollarslykta.
 
Se så, om någon nu orkat scrolla hela vägen ner hit så får vi på redaktionen på pirkt.se önska eder en god fortsättning. 
Vi tänkte snart återkomma med några potentiella nyhetsrubriker vi kan tänkas få se under 2014. 

1 Kommentar on “Bloggåret 2013:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...