Chocken: Kevin Walker kan bli hologram

kevin

På fredag kommer Idol att visa ett förinspelat framträdande av Kevin Walker. 
Allt för att stjärnan ska kunna vara kvar i tävlingen – och samtidigt kunna spela i säsongsavslutningen mot Landskrona på lördag. 
Men vid ett eventuellt kvalspel för GIF Sundsvall kan en annan lösning bli aktuell. 
– Vi tittar på att låta GIF Sundsvall spela med ett hologram på innermittfältet, säger Nicke Kagge-Dahlgren, pressansvarig på TV4. 
 
Många trodde att Kevin Walker skulle vara tvungen att välja mellan Idol eller Superettan till helgen. Men i och med att TV4 tagit det historiska beslutet att sända ett förinspelat framträdande av Walker på fredagskvällen så tillåts mittfältsstjärnan att fortsätta med sitt dubbelspel.
Och eftersom Superettan avslutas i och med helgens omgång, där Walkers GIF Sundsvall möter Landskrona, så trodde många att problemen skulle vara lösta för gott och att Kevin Walker därefter skulle kunna fokusera fullt ut på sitt Idol-deltagande.
Men mycket talar för att GIF Sundsvall kommer att sluta på kvalplats – och då hamnar ytterligare en Idol-helg i kläm.
– Det stämmer. Ett eventuellt kvalspel till Allsvenskan ligger på en onsdag och en söndag (6 och 10 november, reds anm.) och då blir det förstås svårt att klämma in repetitioner och uppträdanden där emellan, säger Nicke Kagge-Dahlgren.
Vad har ni för planer inför en sådan situation? 
– Vi jobbar väldigt tight med TV4 Sport och deras grafiker har börjat titta på att eventuellt kunna ordna så att GIF Sundsvall kan ställa upp med ett Kevin Walker-hologram på innermittfältet. Jag tror att det skulle kunna se väldigt naturtroget ut.
Vem skulle styra över ett sådant hologram? 
– Det blir då en förinspelning där Kevin får springa runt på planen i nittio minuter iförd en modern dräkt med censorer som känner av hans rörelser. Kevin har ju spelat många matcher genom åren och vet hur det brukar se ut, speciellt på innermittfältet. Det är inga nyheter. Det är lite sparkar här, lite jogging runt mittplan, ett par maxlöpningar, några hopp och kanske en och annan glidtackling på måfå.
Och det ska passa in i en eventuell kvalmatch? 
– På ett ungefär. Det gäller för Kevin att hålla sig lugn på förinspelningen, att inte bli för ivrig och lockas med i någon böljande hawaiifotboll. Mycket i dagens fotboll handlar om att stå rätt, speciellt som innermittfältare, och där gör ju ett hologram ett minst lika bra jobb som en reell spelare. Det brukar också kunna bli extra statiskt i ett nervigt kvalspel.
Men han kommer ju förstås inte att kunna påverka spelet? 
– Nej, men i dagens moderna fotboll så är bollberöringarna så korta – ofta inte längre än en sekund – och en spelare har inte bollen vid fötterna mer än en minut i snitt under nittio minuters fotboll, så det blir ingen större skillnad. Och Adam Chennoufi som lär spela bredvid honom på mittfältet gillar att ha mycket boll. Det blir inga större problem.
Det kan inte bli aktuellt att istället flytta Idol-deltävlingen?
– Nej. Det är folks fredagsmys vi pratar om.
Och inte heller att sända ett förinspelat Idol-framträdande igen? 
– Det skulle sprida ett löjets skimmer över hela tävlingen. Vi har vridit och vänt på det och tittat på alla olika scenarion och kom fram till att det här är den bästa lösningen för alla parter.
Utveckla. 
– Som det ser ut nu så blir det Halmstad i ett eventuellt kval och vi vet sedan ifjol att där har GIF Sundsvall antagligen inte mycket att hämta. Jag minns att ifjol ställde ju Giffarna upp med Fredrik Holster på topp i ena kvalmatchen… då kan man väl gott ställa upp med ett hologram på innermittfältet i år.
Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu? 
– Att GIF Sundsvall går upp i Allsvenskan direkt, nu på lördag. Det vore det bästa för alla parter.

2 Kommentarer on “Chocken: Kevin Walker kan bli hologram

  1. Haha, mycket bra inlägg: 🙂 Stort grattis till din praktikplats, men känns det inte surt att bara få följa giffarna på tv framöver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...