Donatas Vencevicius Memorial Trophy, omgång 2:

donne
Fy fan, säger jag bara. 
Fy fan. 

Jag har aldrig i mitt vuxna liv varit med om detta:
Skärmavbild 2013-08-30 kl. 14.34.50
Att man i ett lag med elva spelare inte kan utkristallisera en enda individ som lyckas producera mer än tre (3!) ynka poäng på en FPL-omgång.
Wolf Cola Salzburg skrapade under den andra omgången ihop minst poäng av alla lag i hela ligan. Jag kan, trots att van Persie bara gjorde två poäng, inte ens ångra mitt val av kapten!
Är det läge för att nyttja sitt Wild Card, redan i omgång tre? Kanske. Det vore väl någon form av rekord i tidighet.
Något måste göras; detta då min elva verkar vara det mest gråmelerade spelarmassa som varit uppe på den här höga nivån sedan Södertälje SK åkte ur Elitserien sist.
Med mina sorgliga 93 poäng ligger jag i det absoluta bottenskiktet och har i stort sett bara skrapat ihop hälften av totalledaren Johan ”Magnus Bäckstedt” Martinssons alla poäng.
Till och med Klonk-Basse – som har den till Championship utlånade Nathan Delfouneso i sitt sorgliga gäng – har passerat mig.
Nej, ni.
 

Tre toppar, omgång 2:

jose
1. José Enrique, försvarare, Liverpool, 6.0M, 12 poäng.

Inblandad i det mesta offensivt på sin vänsterkant i det Liverpool som håller nollan och som… ja, kanske kan bli… att… räkna… med, när det gäller en, vadå?, Europa League-plats?
Jag har alltid gillat honom och även om Coutinho, som släppte Enriques passning mellan benen, borde ha den moraliska assistpoängen till Sturridge mål så spelar det ingen roll i detta orättvisa spel vi kallar FPL.

fonte
2. José Fonte, försvarare, Southampton, 4.6M, 11 poäng.

Jag har Dejan Lovren, den fastslaget bättre av Southamptons mittbackar. Men självklart är det mittbackskollegan Fonte (som exempelvis Martinsson har) som ska nå högst på inläggsfrisparken i slutskedet, göra 1–1-målet (6 poäng) och därigenom få alla tre bonuspoäng: totalt 11 pinnar.
Lovren? Tre.

fraizer
3. Fraizer Campbell, anfallare, Cardiff, 5.6M, 16 poäng.

Kan den evige semiolyckan Fraizer Campbell ha hittat rätt, sänka-jävla-City-rätt!, i Cardiff?
Den lille sprintern nickade alltså in två hörnmål mot Citys storväxta lag – samtidigt som han löpte ifrån stackars Javi Garcia vid ytterligare två tillfällen som ledde till bra målchanser.
Till tonerna av 5.6 millioner fiktiva låter det synnerligen trevligt, nu när gamle Anelka vikt in klövarna.

Tre floppar, omgång 2:

1. Per Mertesacker, försvarare, Arsenal, 5.5M, 2 poäng.

Har man en 3–0-ledning borta mot Fulham så ska man komma hem med åtminstone sex poäng som mittback.
”Märtan” har plockat tre – på två matcher.
 

2. Paulinho, mittfältare, Tottenham, 7.0M, 3 poäng.

Jag har lyckats missa båda Tottenhams inledande 1–0-segrar, men jag skulle gärna veta hur pass defensiv Paulinho varit i sin sittande roll på Tottenhams mittfält.
Någon?
 

3. Eden Hazard, mittfältare, Chelsea, 9.0M, 3 poäng.

Har gjort svaga 3+5+3 på sina tre matcher och ska nu stå över den tredje spelomgången och måste följaktligen bytas ut: man kan ju inte sitta med underpresterande, ickespelande niomiljonersmän på bänken.
Och eftersom även Christian Benteke, även han en niomiljonersman, behöver bytas ut kan Hazard tvinga mig till ett rekordtidigt Wild Card.
 

Tabelltoppen:

Skärmavbild 2013-08-30 kl. 19.33.41
J
ag tror att vi kan vara säkra på att Johan Martinsson, utbrytarkungen, snart haft sina femton minuter av kändisskap. Lag från Sundsvall brukar kunna charma under sensommaren – för att helt falla samman under den kärva, karaktärsdanande hösten.
Däremot tror jag att Athletic Bubalo kan leva på sitt starka lagnamn i ytterligare ett bra tag. Och någon kommenterade innan ligan drog igång någonting om att hen var ”rädd för att möta den gamle FM-talangen Nerkman”; en respekt som kan visa sig avgörande i det hårda armbågsbufflande kriget i toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...