Stjärnprofilerna rider ut till Erik Löfgrens försvar: ”Skadan är ingen bluff”

Den skada som hållit Erik Löfgren borta från träningarna under den hårda löpträningsveckan har ifrågasatts från flera håll. 
Men nu rider flera gamla superstjärnor ut till Selångerbackens försvar. 
– Gaffelbandsskador är inte att leka med. Min karriär höll på att förstöras av ett gaffelband, säger den gamla stjärnhästen Victory Tilly via sin uppfödare Stig-H Johansson. 

victory
– Det är bara nonsens, gnäggar Victory Tilly i Stig-H Johanssons öra.
 

Victory Tilly, 18, är Sveriges mest segerrika häst genom tiderna. När han gick i pension efter säsongen 2006 så hade han sprungit in 37,7 miljoner kronor.
Men karriären hade kunnat ta slut redan 2003 – på grund av en gaffelbandsskada.
Precis samma skada som Selångerförsvararen Erik Löfgren nu diagnostiserats med, efter olyckan i slutet av bortamatchen mot Valsta Syrianska för nästan fyra veckor sedan.
Elaka tungor har menat att Löfgren bara använt den för människor så diffusa fotskadan för att slippa veckans hårda löpträning efter det tio dagar långa sommaruppehållet.
Något Victory Tilly, via Stig-H Johansson, avfärdar som nonsens.
– Jag vet hur ont det gör när gaffelbandet trasslar, säger Victory Tilly.
Kan du beskriva smärtorna? 
– Det gör liksom ont på ovansidan hoven varje gång man trycker ifrån i marken. Redan vid skritt men framför allt vid fullt trav, säger Victory Tilly.
Känner du av din gamla gaffelbandsskada i dag? 
– Nej, en gaffelbandsskada läker av sig själv och i dag använder jag mig inte av mina hovar på samma sätt.
Hur ser en vanlig dag ut för dig efter karriären?  
– Du skulle bara veta hur mycket man får ligga när man drar in så många miljoner som jag gjorde och, ja, jag är ju välhängd som en häst. Då är det inte svårt. Jag ska inte vara krass, men man skulle kunna säga att det kommer damer på löpande band, säger Victory Tilly.
Erik Löfgren, som missade vårsäsongens sista match mot Frej, är glad när han nås av det oväntade stödet från djurvärlden.
– Det känns så klart väldigt bra att få höra det av självaste Victory Tilly. Det är få fotbollsspelare som har försvarat mig, men ”Vicke” vet ju vad det handlar om och jag har även fått ett SMS från Gidde Palema där han skrev att jag skulle kämpa vidare, säger Löfgren.
Hur känns foten i dag?
– Det är som Victory Tilly säger, det gör ont på ovansidan hoven redan i skritt, även om det förstås blir ännu värre vid fullt trav, säger Löfgren.
Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu? 
– Just nu är jag hemskt sugen på torrt grovfoder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...