Innelistan och Kasslerlistan, vecka 31:

innelistan

1. Tilde Jansson (ÅT)

tildeeee
Jag har inte uppdaterat den här portalen på nästan en vecka.
Jag har inte sett en sekund fotboll.
Fan, jag vet knappt vilken klubb Gareth Bale tillhör denna fredag.
Inte på grund av, nej, utan tack vare henne.
Jag skulle kunna göra det svårt för mig – väldigt enkelt trassla in mig i alldeles för fåniga, smör- och löjesdrypande liknelser – men jag gör det väldigt enkelt:
Jag är hemskt kär i Tilde Jansson.
 

2. Håkan Hellström (ÅT)

håkann
I morgon händer det, gott folk, musikälskare, medelpadingar.
I morgon är det ingenting annat än fantastiskt att vara bosatt i Sundsvall en sommarkväll i augusti.
Jag skulle på fullaste allvar hävda att det bara finns två akter på detta jordklot som jag i skrivande stund (just nu alltså!) hellre skulle se – det är The National och Arcade Fire – och den tredje akten, i hela det nutida globala jordelivet, det är att höra Håkan Hellström spela delar av sin senaste skiva.
Höra honom stamma fram ”du är en sång på mina läppar, en klassiker, och när trummorna rulla igång – är jag säker” för att sedan antagligen dö lite inombords när ljudbilden rämnar. Höra om korvgubben på hörnet. Lyssna till stråkarna.
Jag kommer att gå med min vän Sven, men jag kommer säkert för den skull säkert att ouppskattat gallskrika ”Den här stan drar ner oss till botten av ån” i en alldeles för direkt närhet till just ditt öra.
 

3. IF Elfsborg (NY)

Jag såg inte en sekund av matchen – läs mer om Tilde Jansson-faktorn på listans förstaplats – men att bara förlora med uddamålet på Celtic Park, arenan där läktaren såg ut som en myrstack när hemmalaget satte 3–1 på FC Barcelona i höstas, är starka papper.
Det ska bli hemskt roligt att se en retur på Borås Arena som faktiskt på fullaste allvar lever.
Lägg till förra veckans UEFA-cupframgångar där till och med Gefle IF kunde bragdbetvinga cyprioter så börjar svensk klubblagsfotboll arta sig.
 

4. Oliver Widahl (NY)

olliee
När jag riktade allt mitt icke-fokus på att rigga Instagrambilder på en solnedgång i en skärgård så klev tydligen Oliver Widahl, under vårt blott tio dagar långa – och till kännes välbehövliga – uppehåll, in och spelade U21-match med GIF mot Örebro.
Och Oliver, som haft det tungt med effektiviteten i rödblått under våren, stänkte dit dubbla baljor i 3–1-segern.
Och inte minst: i dessa bistra tider av förnamn-efter-namn-klapp-klapp-klapp-ramsor besjungs Oliver varje hemmamatch med världsklassramsan ”Han är från byn”. 
 

5. Erik Mårtensson (NY)

Skärmavbild 2013-08-01 kl. 19.29.22
 
Du får göra vad du vill, men aldrig underskatta ett VM-guld i blås.
Speciellt inte i de svårblåsta förhållandena i holländska Kerkrade.
Och jag gläds, som jag påtalat flera gånger tidigare, något väldigt åt alla lokala musikaliska framsteg som inte härrör Takida-medlemmar.
 
kassler
 

1. Känn ingen sorg (ÅT)

kännsorg
Tillåt mig att återkomma med en fullvärdig recension.
 

2. Yohio (NY)

yohio
Jag minns att jag läste en nöjesartikel i Aftonbladet om Sundsvalls nye Kjell Lönnå-nylle utåt med någonting om att ”Jag kan inte gå ute bland folk” i överskriften. Coolt, tänkte jag. Galet.
Sedan såg jag honom bara ett par dagar senare stå och ostört plocka ekologiska äpplen på Hemköp.
Besvikelsen.
Och nu läste jag någonting om att han är nominerad till Rockbjörnen. Och någonting om att Yohio, 17?, skulle släppa en bok.
 

3. Nenad Lukic (NY)

Om det nu funnits så pass många intresserade klubbar – det framställdes redan tidigt som att AIK och Syrianska skulle gå i direkt huggsexa med varandra – så är det direkt svagt av agenten Nenad Lukic att Fredrik Holster är fortsatt kontraktslös när vi nu klivit in i augusti.
Nu senast snackades det om att han skulle vara aktuell för en luddig klubb i Azerbajdzjan (en synonym till luddighet är väl att man som öststatsklubb lånar Sebastian Castro-Tello); ett karriärsval som knappt Innocent Sven gått i god för.
 

4. Rúnar Már Sigurjónsson (NY)

sigur
Hur lyckat har det egentligen varit, det här isländska spåret; om vi ska göra bokslut efter en flermiljoners Sverrir, en Hannes som var överlägset dyrast i klubbens historia, lyckträffen Ari och miljonfloppen Jon Gudni?
Hur enkelt är det att gå direkt från omklädningsrummet i Valúr – fyllt av, antar jag?, fåravlare och lagerarbetare – till toppen av Superettan?
Och hur pass skadebenägen är Rúnar Már Sigurjónsson som inte gjorde en minut under sin vårsejour i Zwolle, och som alldeles nyss hade ”två veckor kvar” på en lårskada?
Visst finns där säkert utvecklingspotential, men är Rúnar Már Sigurjónsson mittfältsstrategen som tar oss upp i Allsvenskan i år; i år när vi måste upp?
(Dessutom, märkte jag nu: hur jävla jobbigt är det inte att skriva hans namn, med atmostrofer över närmast varenda vokal?)
Jag är, om man säger, tveksam till den värvning som ST-sporten tydligen slagit fast som klar.
 

5. pirkt.se

Det är ingenting annat än en skandal att en så ambitiös portal – denna så samhällsnyttiga oas och mötesplats för trassel; denna torghandel för saltat, nätat kött – stått ouppdaterad i nära på en vecka.
Jag har som ansvarig utgivare och redaktionschef varit tvungen att låta ett antal webbredaktörer gå i veckan då de uppenbarligen inte besitter den digitala kompetensen som krävs på den här nivån.
Den kvarvarande redaktionen lovar bot och bättring och nu i dagarna måste det bjudas på såväl semestertexter (hur bra var egentligen Patrik Isaksson på Laxfestivalen i Sollefteå?), semesterbilder (hur pass fin var egentligen den där solnedgången över Gällnö brygga?) och lagrade gamla texter om evenemanget som alldeles för få lärde att älska som ”Hästmannen möter Ormmannen” och – inte minst – portalens gossebarn; truppen med svensk elitfotbolls allra bästa namn.

5 Kommentarer on “Innelistan och Kasslerlistan, vecka 31:

  1. Det är ett riskabelt prejudikat du har satt nu. Vad händer med relationen när Tilde inte längre är etta?

    1. Hon toppade även en gång i våras. Sedan dess har det varit ett envetet lobbyarbete för ett återtagande av platsen. För att citera min skallige vän George Costanza: ”I have no power. Why should she have the upper hand? Once in my life I would like the upper hand. I have no hand. No hand at all. She has the hand.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...