Tack för allt, Ari

ariHan har lite ändrat den här fotbollsklubben i grunden, ändå, Ari Skúlason.
Det fanns många anledningar till att inte GIF ägnade sig åt passningsorienterad, bollinnehavsfotboll under den första 2000-talsvändan i Allsvenskan. En väldigt bra anledning; det fanns inte alls den typen av kvalitetsspelare i truppen.
Men år för år, ju mer Ari Skúlason fått växa in och ta över direktivet, taktpinnen, ja, nycklarna till fotbollsstaden Sundsvall så har GIF klivit längre och längre ifrån den där gamla norrländska sparka-och-spring-sinnebilden. Sören Åkebys sista två år i klubben ändrade radikalt allmänhetens bild av 2000-talets GIF Sundsvall; men jag är helt hundraprocentigt övertygad om att Sören aldrig ens försökt sig på att lansera den bollägande, passningsfotbollen om han inte haft Ari Skúlason i sin trupp.
När han nu lämnar klubben så gör han det inte bara som tvåmålsskytt; han lämnar dessutom efter sig en klubb som tydligen hämtar upp tvåmålsunderlägen i slutminuterna på bortaplan.
Lite ändrad i grunden, ändå.
Tack för det, Ari.
Tack för allt.
Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...