Innelistan och Kasslerlistan, vecka 28:

innelistan

1. Håkan Hellström (ÅT)

håkan
Han är den störste vi har.
Ingen annan svensk artist hade kunnat göra som Håkan Hellström gjorde i veckan – flytta på självaste Konstapel Barnaby på sommartisdagskvällen.
Den som inte blev extremt, närmast sjukligt laddad inför hans spelning på Konsertfesten i början av augusti bör uppsöka läkare för att titta till korrelationen mellan sina öron och sitt hjärta.
 

2. Ernst Kirchsteiger (ÅT)

ernie
Gör ingen besviken i sommar heller. En tyllets och de öppna planlösningarnas McGyver.
Jag kan vara den yngsta mannen – kanske dessutom den enda rakade – i detta land som tittat på avsnitt av Sommar med Ernst på TV4 Play.
Jag är definitivt den enda som dessutom bor i en i stort sett oinredd lägenhet.
 

3. Björn Brånfeldt (ÅT)

Dagbladets nischade fredagskrönikör var med på innelistan för någon månad sedan; då för sin oefterhärmligt avslappnade inställning till veckovisa krönikor som verkar kunna slängas ihop på en kvart och handla om det som precis där och då ligger framför näbben – må det vara en FIFA-match i en intern turnering.
Nu i dag, fredag den tolfte juni, satte han ner foten och ägnade sitt fredagsuppslag åt att kritisera Gatufesten.
Det var verkligen i rättan tid – i ett lokalt medielandskap som generellt varit alltför positiva mot spektaklet; som skrivit gladlynta krönikor där man nästan kunnat ana langosrester i mungipan på bylinebilden.
 

4. Roy Andersson (NY)

roy
Jag återsåg Du Levande för kanske femte, sjätte gången i veckan. Det är verkligen en av mina absoluta favoritfilmer.
Därefter såg jag En kärlekshistoria.
Han är något av det bästa vi har i det här landet, Roy Andersson.
 

5. pirkt.se (ÅT)

Ja, jo, Inne- och Kasslerlistan blev försenad för andra gången i rad och folk har klagat på hur de flamländska www-magnaterna inte bryr sig om den lille mannen som vill slå sig ner med listan på fredagens nio-rast med en kopp sotsvart kaffe och en snart-helg-är-det-helgigt festlig mandelkubb.
Men jag tycker, ett visst tekniskt strul till trots, att övergången från ödmjuka pirkt.blogg.se till stora, pompösa skrytbygget pirkt.se har gått relativt smärtfritt.
Och i veckan återkommer portalens IT-ansvarige och kan förhoppningsvis ordna med såväl levande twitterflöden som bildflöden från min ständigt pågående kamp mot elva-likes-spärren på Instagram; ja, kanske vi till och med kan synkronisera Spotify så att jag kan trycka musik ner i näbben på eder.
kassler
 

1. Erik Löfgren (4)

selånger1
Har varit totalt iskall på veckans fotbollsträningar.
Bidrar intet till samhällsnyttan om dagarna.
Och lyckades, till råga på allt och från ingenstans!, vakna upp med ordentligt halsont på fredagsmorgonen.
Jag tycker att Gud, Hosianna eller annan ansvarig borde göra det till en rättvisans regel att bara män som förtjänar det tvingas vakna upp sjuka. Har man åkt på en sjudagars kryssning i en trång liten räktrålare, tillsammans med ett kringresande gycklarsällskap på arton östeuropeiska suputer – då kan man få vakna upp sjuk på den åttonde dagen.
Inte efter en torsdagskväll när man ser Sommar med Ernst vid åttarycket och sedan går och lägger sig. Inte då.
(Misslyckades dessutom, efter att den här texten skrevs, med att sätta ner foten på rätt sätt i ett steg (detta efter att ha tagit tiotusentals steg i karriären!), stukade foten och tvingades utgå i 75:e minuten mot ett Valsta Syrianska som sedan skulle avgöra med en frispark i 92:a)
 

2. Oscar Matsal & Bar (NY)

Jag anordnade förra lördagen en liten sittning för att fira min celebra 23-årsdag.
Sällskapet rörde sig sedan ner mot staden. Inte Gatufesten – förstås! – men staden, och min vän Sven slog fast att vi skulle in på Oscar.
Vi stod i kö – i femtio minuter.
Jag vet väldigt lite om Sundsvalls uteliv, men jag vet att man aldrig någonsin borde stå i en kö i femtio minuter för att ta sig in någonstans i Sundsvall.
 

3. Dagbladet (ÅT)

Jag ger det en månad – sedan kan det inte finnas ett enda hushåll i regionen som anser sig behöva dubbla tidningar på frukostbordet.
Det är ingenting annat än sorgligt att se vad som blivit av denna anrika publikation.
Fredag? Sugen på lite sport? Här har vi ett uppslag:
Skärmavbild 2013-07-12 kl. 12.33.46
En ST-sida om Ari Skúlason, som bara berättar om att han skrivit på för Odense (något Expressen vevade ut flera dagar tidigare) – utan intentioner på att ta reda på om han försvinner redan i sommar. Travet till höger. En TT-text (!) om Timråspelaren Niklas Nordgrens framtid. Tack och hej.
Och då ska vi knappt ens börja tala om vad som figurerat på första nyhetsuppslaget, sida 4-5, de senaste veckorna; det är någonting långt bortom vanlig nyhetstorka.
Skärmavbild 2013-07-03 kl. 13.22.31
 

4. Pia Sundhage (NY)

piia
Jag gillar Pia Sundhage, det tror jag att man måste göra som människa, det är inte det – men ingen av den självklarhet och pondus som Pia Sundhage utstrålar lyckades hon överföra på sina nervösa, till synes mentalt låsta spelare i EM-premiären.
Det var en riktigt, riktigt, riktigt dålig insats mot vad som skulle vara ett ganska svagt Danmark; men som i premiären visade sig vara ett mycket mer spelskickligt, bolltryggt landslag än den blågula långa-planlösa-bollar-mot-Lotta-varianten.
(Nu skrevs det här i fredags; när listan publiceras i detta försenade skede har Sverige propagandaslagit Finland med 5–0)
 

5. Ari Skúlason (NY)

Jag unnar honom verkligen flytten till danska ligan, det gjorde jag inte minst klart förra veckan då han toppade innelistan (kan man få ett större erkännande i det lokala medielandskapet?), men jag trodde verkligen inte att han skulle gå till en klubb som såg honom som ”främst en vänsterback”, en vänsterback ”som kan spela på många positioner”.
Nån slags isländsk King Edward-potät.
Visst, han spelar där i landslaget och gör det säkert habilt; han är en klok spelare. Men han kommer aldrig nå sin sanna maxpotential som vänsterback. Ari Skúlason är en central speluppbyggare och jag trodde han var en tillräckligt bra sådan för att skaffa sig en central mittfältströja i just danska ligan, nedre halvan av holländska, belgiska eller åtminstone någon liga bättre än den svenska.
Han är 26 år gammal och om inte Odense ska bli någon slutstation (det borde det inte behöva bli: han har en kontinental vänsterfot) så borde Ari inte slänga iväg ens en halvsäsong på att inte vara innermittfältare.

2 Kommentarer on “Innelistan och Kasslerlistan, vecka 28:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...