Innelistan och Kasslerlistan, vecka 27:

1. Kristian Gidlund (ÅT)

Sommarens starkaste prat är levererat från en man som tyvärr måste dö ifrån oss. Nu ska jag inte säga att det säger så mycket alls – ögon har vattnats av att Michael Scott slutar i The Office – men jag grät lite när Frank Sinatra började sjunga.

2. Jaktfalken (NY) 

Gymnastikföreningen Jaktfalken är på något sätt – jag ska erkänna att jag skummade igenom artikeln – involverade i att det satsas på en parkourpark i Sundsvall.
Jag älskar detta, då jag alltid med egna ögon velat uppleva den känsla Andrev Walden skrivit en tweet om:
 Kanske ska man också själv leta sig dit och, som man säger, volta sina lurviga.

3. Jonas Sjöstedt (NY)

Twitter påminde mig under Almedalsveckan om detta:
Det är ett något av det bästa som sagts på väldigt länge.

4. Daniel Majstorovic (NY)

Nog för att han uppträder med en sorts barnslighet som nätt och jämnt en strokepatient skulle kunna komma undan med. Men man måste, som gammal fjärdemittback och mitt-i-säsongen-avhoppare, hysa respekt för den mängd air-time en 36-årig allsvensk medelmåtta lyckas tillskansa sig. Han toppade alltså Sportbladets hemsida i ett webbklipp där han tar med ett helt pressuppbåd på en powerwalk över stock och sten och yppar uppskattningsvis tolv ord som inte säger någonting alls.
Jag hade velat se Fredrik Holster dra med sig en andfådd, diktafonförsedd Roland Engström uppför Sidsjöbacken under mittfältarens GIF-uppbrott i våras.

5. Torget Brasserie (NY)

Högsta betyg till såväl burgartallriken som hela uppenbarelsen.
Jag kan nu – även vid det värsta skrovmålssuget – med enkelhet fortsätta bedriva min bojkott mot både O’Learys och Allstar.

1. Johnny Skalin (NY)

Skärmavbild 2013-07-05 kl. 15.41.55
Ni, kära medmänniskor, har bestämt att den här individen – som stod för den här insatsen under Almedalsveckan – ska sitta och tjäna 58 300 kronor av våra skattepengar varje månad.
Och ni, kära medmänniskor, verkar fortsatt inställda på att det är vettigt och att det beslutet ska tas igen nästa år.

2. Gatufesten (3)

Jag tror att det var ett av mitt livs allra klokaste bojkottsbeslut (ni ska bara veta hur jag ständigt fingrar på avtryckaren när det gäller bojkotter) att inte betala 1050 kronor för att få gå in på det nya, omgjorda Gatufestområdet.
Jag får heller inte ihop ekvationen som å ena sidan berättade om rekordförsäljning av biljetter och å andra sidan nu vittnar om relativt folktomma scenområden och krögare som vevar i tidningarna om att ha varit tvungna att skicka hem anställda på grund av folkbristen.
Och nu siktar man på att ”satsa på elektronisk musik” inför nästa år.

3. Åsa Romson (NY)

Asa-Romson-11-210x300
Vart var hon när Gustav Fridolin talade i Almedalen? Vad har hon för viktigt för sig?
Vem är hon?

4. Erik Löfgren (NY)

Fyllde 23 år i torsdags och de där födelsedagarna börjar – hur trevliga de än är – att stapla upp sig som bevis på hur lite man har åstadkommit här på jordelivet.
Min största gärning under det gångna året måste varit att jag rakade mitt huvud.
Dessutom var jag avstängd i helgen, och en människa som byggt hela sin uppenbarelse på att spela fotboll i Division I Norra är aldrig längre än en avstängning ifrån en plats på Kasslerlistan.
Och sist men inte minst så misslyckades jag, trots att stora delar redan tidigt var färdigskrivna, att publicera Innelistan och Kasslerlistan på fredagen som utlovat. Inte heller på lördagen, söndagen – inte ens på den lediga måndagen.
Jag ska vara tacksam att jag kommer undan med en fjärdeplats.

5. ICA Esplanad (NY)

Deras reklamblad (jag tillhör socialgrupp ”Längta tills extrapriserna dimper ner i brevlådan för att kunna hålla hungern stången några dagar till”) lockade mig tvärs över staden för att inhandla kassler till det – för saltat, nätta fläsk – facila priset 29 kronor per kilo. Det var en tisdag, en molnig kasslertisdag, och jag såg mycket fram emot att gå hem och tillreda Puck Janssons ”Festkassler” i mikrovågsugn; ett transparent bloggprojekt jag gått och ruvat på länge.
Jag har länets kortaste avtryckare när det gäller bojkotter och ICA Esplanad är efter kasslerbluffen väldigt nära att slippa mina småsinta, extraprisletande ögon i sin butik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...